Dagboek 7

1 december
ik heb het blad omgedraaid, het werd tijd met de vele foto’s. Seppe heeft er weer voor gezorgd. daar kan ik nog altijd op rekenen. Het is een vriend van David   En nu juist ben ik verkouden, ik zal niet veel schrijven,
3 december nog zwaar verkouden. ik heb mijn eten in de flat gekregen. Stan verjaart vandaag en zullen na de feestdagen  gaan vieren zoals gewoonlijk met een etentje.
4 december:  uitgeziekt, veel drinken zeker thee met citroen. Ben gaan eten, naar de kapster geweest, niet gaan turnen, nog te loom. Gehaakt in de hobby en de dag was weer voorbij


5 december  een dag die me erg is tegengevallen, schilderen zonder het goede materiaal, zo leren ze het niet, is nochtans de eerste vereiste. Het was niet om te leren, Het was een lachpartij. Ik kan niet schilderen zonder dat ik alles wat ik nodig heb in handbereik ligt  Om reproducties te verkopen van beroemde schilders daar was het om te doen . Ik was beter in de flat gebleven en mijn eigen ding gedaan, dan had ik een beter gevoel gehad  Er was niets te leren, in tegendeel. In  Portugezenhof en In Lozanahof waar ik zelf ben geweest om iets te leren, ernstig. aquarel of met acrylverf.

De scampi’s waren wel lekker, gelukkig viel dat nog mee.   Een pluim voor Debby en een denkbeeldige roos.

roos3

Vandaag zondag en regenen, geen weer om buiten te gaan zelfs niet om naar buiten te kijken. Mijn gerief klaar gelegd om te ………….

nieuwe 2

vaas met bl  8 december : vandaag rollator dansen, ik was er tamelijk moe van, het was ook al een tijd geleden en dat voel je wel. In de namiddag met Kathleen in de cafetaria gezeten. En in de regen ben ik nog naar de apotheek geweest, Het was nodig. Ik denk dat de moeheid te maken had met de nakende verkoudheid.
9 december  snipverkouden
10 december  is de dokter geweest, ganse week binnen blijven   Onze Jean is me komen opzoeken, om bij hen  Kerstmis te vieren, dat kon ik wel denken, Het kan elke keer de laatste keer zijn. daarom dat ik nog geen antwoord kon geven voor het parochie feestmaal met Joske.
11 december   nog geen beterschap, heb hulp van Mike
15 december   morgen misschien naar beneden
16 december  En ik ben naar beneden gegaan.  Om 8 uur een gezinshelpster aan de deur, me gewassen, aankleden, heeft nog bed gedekt, afwas gedaan en afval meegenomen. Dus ik was klaar om buiten te komen. In de namiddag letterlijk, boodschappen gedaan met de hulp van onze Jan en Mike.  Wat zou ik zonder die mannen  beginnen, die staan altijd klaar.
17 december Naar jaarlijkse gewoonte kamen de vormelingen van de parochie een babbeltje doen met de bejaarden vragen stellen hoe het vroeger was en  ze hadden een brief bij en wat geschenkjes.  Ik had het meisje vooraan, een Filipijnse , een lieve

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Donderdag nog kerstmarkt met allerhande standen erbij.
 Vrijdag ons kerstfeest, het middagmaat was heel goed. In de namiddag muziek en zang, dat vond ik niet zo geslaagd, het personeel moest weer een tandje bijsteken. Het was een drukke dag en nog wat vermoeid.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Zondag   grijze dag , schildertijd. Mike heeft een omslagfoto op facebook gezet, deze, die heeft hij in de zomer gemaakt en vandaag 20140729_172726 - kopieop fb gezet. En ik heb een nieuwe kaart geschilderd, Het is nodig want door die verkoudheid ben ik wat achterop geraakt

slinger

Maandag, rollator dansen, we zullen het in een  dienstencentrum moeten gaan introduceren. Dit heeft mijnheer Plas gevraagd, op de linkeroever, ik denk dc’t Zand.
Dinsdag, in de voormiddag een gebedsdienst voor Kerstmis, traditie gewoon. In de namiddag hebben we zelf plezier gemaakt. Mike was er, en maar goed , er was  gebrek aan personeel en zo heeft Mike geholpen  met afruimen en de tafels schoon  maken.


Woensdag, om vier uur gesloten. Ik had de tijd om nog wat te rusten vooraleer onze Jan mij kwam halen om bij Mike te gaan eten. Veel te veel maar heel goed, er is dan ook een kok in huis.  Bij het naar huis gaan zei ik in de taxi ” ik ben moe van het eten”
heb ik nog nooit gehoord zei de taxichauffeur

20141224_191039
Donderdag, Kerstmis, naar jaarlijkse gewoonte, bij mijn broer.  Kathleen is mij komen ophalen en Benjamin heeft me weer naar huis gebracht, na  “vier uur” getafeld te hebben. Het was weer af, alles erop en eraan.  Voordien onze Luc op bezoek gehad. Het waren twee zware dagen na elkaar. Vrijdag  nu noch wat rusten en straks naar het theater.  De bestemming was dit…. . Het was een aangenaam weerzien met Jacky, ze is dan ook familie, de nicht van mijn kinderen.

IMAG0568

Jacy

 

 

 

 

 

IMAG0599.1

 

 

 

 

IMAG0588

 

 

 

 

.Na vijf uur had ik  nog wat tijd om te rusten. Inge had in de namiddag haar oudejaars conference gehouden.   Intussen is het zondag, Gisteren zei Inge morgen zondag….schilderen. Ik moest nog wat wennen na drie dolle dagen.  Toch  dit bekomen. Het was dan ook hare nieuwjaarskaart

roosje

Rustige dagen, op 1 januari geschilderd, nogmaals de vogeltjes. De eerste in 2015

op wit

Vandaag vrijdag ons nieuwjaarsfeest gehad plus receptie. In de namiddag muziek en zang door ‘Fair play” Voor mij te luid , ik ben dan ook maar naar mijn flat gegaan, ook omdat ik me niet goed voelde. Hier  heb ik een  OLYMPUS DIGITAL CAMERAfoto.  Twee moedigen die de vogeltjesdans ten beste geven.

Zaterdag regenen en…. rustdag.
Zondag, rustig na de drukke dagen
geschilderd mijn zondag bezigheid.

2de geel

 

Maandag niets. Inge is ziek
Dinsdag, na vijf uur nog gaan winkelen vergezeld van mijn twee bodyguards.
Woensdag, kleding Diego is geweest met solden                   Donderdag.  turnen en breien en haken. Vrijdag niets te doen, zieken en verlof.  Het is nog niet de normale gang van zaken.  En het natte weer doet er geen goed aan.  Vandaag vernomen dat in augustus de renovatie van de flats gaat beginnen. maar ze weten nog niet wat ze met ons moeten doen, wel verhuizen.
Inpakken en wegwezen.
Zaterdag,  Lisette haar verjaardag gevierd. Ze is 92 jaar en nog flink.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA iets anders

Zondag geschilderd.   Ik ben benieuwd of Inge er zal zijn, want het is morgen weer rollator dansen en verloren maandag, worstenbrood en appelbol.  Mike kwam erbij en bracht een fles Cava mee. Ik was aan’t rummikubben met Joske en het is een plezante ( beetje in het hoofd ) namiddag geworden. Inge was er en het was rollator dansen. Dinsdag: heel druk, eerst mijn broer in de cafetaria daar horen de nodige “drink en food” bij en daarna onze Jan en Mike. Die moesten  telenet aan-  passen.  Ik had  van hun een tablet gekregen,  Een uitdaging mag nog wel. Woensdag  al vroeg was de dokter er en later de kinesist, na de middag met Mike wat geoefend op mijn tablet en gerummikubd.  Donderdag; turnen en haken en breien.  Over het eten wordt geklaagd.  Wie dat klaar maakt is waarschijnlijk geen belg. Er gaat evenveel de vuilbak in als wat er gebracht wordt,  toch bijna evenveel.  Vandaag leek de soep op spaghettie saus en het witloof aangebrand. Vrijdag;  zitdansen en in de namiddag het zangkoor  “De genieters” het was gezellig met een koffie en taart, daarna nog een uurtje gerummikubd

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

num2Zondag, zoals gewoonlijk geschilderd. De nieuwe week begint en het eten laat weer te wensen over.   Dinsdag:  met mijn broer gaan winkelen in de Abdijstraat, voorlopig nog alleen in het nederlands…………..Bij Yves Rocher zei de verkoopster ik ken u van facebook.

 

 

Woensdag, gestart met een zangkoor. Het was een moeilijk begin omdat de muziekinstallatie niet onmiddellijk in orde was. Het ziet er wel goed uit en ik denk dat we er nog wat plezier gaan aan beleven.
Donderdag:  vergadering voor de bewoners.  De werken aan de flats beginnen nog dit jaar. We verhuizen maar blijven in het gebouw.  Dat is weer een middel om orde op zaken te stellen, alles weg wat we niet meer gebruiken.  Daar ben ik al mee bezig.
Vrijdag: zitdansen.  Maandag gaan we met Inge en enkelen naar een nieuw zorgcentrum om rollator en zitdansen te introduceren.  Een uitstapje, hopelijk is het niet te koud.  Zondag;  rustige dag, lang uitgeslapen en na al het gepalaver over renovatie en verhuis had ik iets rustig nodig te doen

nieuwe vogel roos op groen

Geschilderd

Maandag;  In de voormiddag nog geoefend met het rollator dansen  In de namiddag ons uitstapje naar ’t Zand op de linkeroever, een rusthuis spiksplinter nieuw. Het was weer een hele belevenis, met zes plus Inge. Drie hadden er afgezegd, die hebben weer wat gemist. De bewoners waren erg meegaand. enkelen hebben zelfs meegedaan. Ze hadden er plezier in.We hebben daar een vroegere bewoonster van H T B gezien, die had nog veel vragen en we moesten de groeten doen aan haar kennissen hier. Inge haar man was er om enkelen mee terug naar huis te brengen.  Toevallig kwam ik hier in de lift zijn moeder tegen, een babbeltje gedaan hé. Het was weer eens een leuke uitstap.We moesten de groeten doen van mijnheer Plas en Inge hoorde dan dat hij morgen naar daar kwam voor een vergadering
Later op de avond nog telefoon gehad van Stan , een uitgesteld verjaardags etentje volgende week. Woensdag: ons wekelijks zingen met Inge en Mike.  We trachten een koor te vormen tegen volgend jaar.  Shana heeft enkele foto’s genomen, ze staan op facebook.  Mike komt juist te zeggen dat hij volgende week donderdag in valkuil zit op de V R T moet ik zien.                         Zondag dit………….vol

Maandag 2 februari, je ziet al dat de dagen lengen.  Maar de winter is nog niet gedaan, sneeuwen en dan zon, het is mooi de druppels aan de bomen, ze schitteren als lichtjes. Zo zie je maar, alles heeft zijn charme.

Vanaf nu worden de leeg gekomen appartementen niet meer verhuurd, dat wil zeggen dat we aan inpakken of wegdoen kunnen beginnen  voor de renovatie.
Woensdag 4 februari.  Opgehaald om 12 uur door Elza en Stan. Een uitgesteld etentje voor een verjaardag en zoals gewoonlijk in het restaurant de ” Nachtegaal ” Er was veel te vertellen en ’t was gezellig.

Hier was er de viering van de tweemaandelijkse verjaarders. Met de muziek van dj Van Tichelen is er altijd ambiance en komen er meer bewoners op af en buitenstaanders

ander kl
Vandaag maandag is de valentijnsweek begonnen door een aantal studentinnen. Ze hebben een spel gedaan, wel met het herkennen van foto’s. Daarbij heb ik een prijs gewonnen. De ganse week zullen ze iets brengen. Dinsdag,de studentinnen gaan verder met hun spelletjes, vandaag hadden we in groep een gesprek over liefde, ik denk dat ze morgen liefdesgedichten gaan brengen. Ik moest ook wat opzoeken

Nog iets over het middagmaal , het is niet om over te stoefen.  Vandaag waren ze de saus van het vlees vergeten, als dessert staat op het menu een appel in de oven, het was een appel van de boom, Vandaag vis ,en de citroen vergeten.  Om het niet zo droog te eten kwamen ze vragen of we er mayonaise bij wilden.
Het is een drukke week geweest. De stagiaires hebben elke dag iets gebracht in het teken van Valentijn.  In de namiddag hebben ze een show gegeven samen met de bewoners, de line dansers en ook de rollator dansers.  Daarmee is de week weeral voorbij en blijf ik maar verder gaan met de grote schoonmaak.

Zondag iets simpel geschilderd, ik was nog moe van het opruimen

Maandag rollator dansen met Mireille.  Inge is met verlof. Hier en daar een foutje, maar daar hebben we lak aan.

.Woensdag :  Huisdokter op bezoek gehad.  En weer iets nieuw,  gekrakeleerde eczeem op mijn been. In de namiddag het zangkoor alleen met Mike. Onze Jan heeft het gefilmd.  We hebben goed gezongen en goed gelachen. Verder nog heel wat verwijderd uit mijn flat. Donderdag:  geen turnen, Stefan is met verlof. In de namiddag weer breien en haken. Er wordt tegenwoordig te veel gebabbeld, vragen en uitleggen mag, maar zo maar over alles praten is voor een babbelbox.
Elke dag heeft Danielle wel iets klaar om te snoepen. Gisteren was het appelcake en die was heel goed, maar vandaag waren het kippenboutjes.

Vrijdag : weer zo een dag met te weinig personeel, Mike was er s’middags en er werd hem gevraagd om wat te helpen. Tafels afruimen  en tafels afwassen. En dan de wafelbak,  mijnheer Plas heeft zo maar eventjes 6 kilogram bloem verwerkt.  Met twee wafelijzers waarvan er één doorgebrand is, dat  wat rook en een pikant geurtje in de cafetaria achterliet.  Onze Jan is er ook nog bij gekomen met Doortje een kennis en die had de twee laatste wafels, een beetje te lang gebakken, maar daar hadden we geen oog voor. De bedoeling is dat de opbrengst moet dienen om onze truitjes te financieren van “dansen anders”  rollator en zitdansen. De opzet is geslaagd.  Ze zullen hier mijnheer Plas missen als hij met pensioen gaat.  Op zulke momenten komt de hulp van Mike wel te pas.  Met onze Jan  boven nog wat nagepraat en Mike krijg ik met moeite buiten, ik was aan rust toe.
Zaterdag: onze namiddag zoals gewoonlijk rummikub.  Lisette hare zoon en schoondochter kwamen er  bij en dan wordt er toch wat gepraat en later nog verwachtte ik Stan. Die moest ik nog enkele boeken meegeven. En nu ga ik slapen, het is half een

 Zondag rustige dag en fijn dat ik weer kon schilderen.  gekl kaart

 Maandag: goed begonnen met rollator dansen begeleid door Mireille.  Het was wel wat zoeken naar de juiste muziek maar dat kon ons niet deren, we hebben het ten slotte nog goed gedaan.   Het middageten was niet goed. In de namiddag na het poetsen door de poetsvrouw nog wat in de cafetaria gezeten.  Eindelijk heb ik ook maar een afspraak gemaakt bij het tandlabo voor volgende maandag.
Woensdag:  zingen , elke woensdag. Het middageten was goed  Donderdag:  turnen, is belangrijk. veel beweging hebben we niet meer. In de namiddag hobbyclub, ze zouden er beter babbelclub van maken en een andere tafel voor het echte werk. De verantwoordelijke zou dat moeten zeggen, twee groepen als babbelen ook een hobby is. Samen houden we dat niet lang meer uit. Danielle zorgt altijd voor een knabbeltje.   Vrijdag: nu was het babbelbox met Inge. Het laatste nieuws wat besproken. De kijkflat is af, ik ben benieuwd.
Zaterdag 28 februari zoals afgesproken Madeleintje nog eens gaan bezoeken in Lozanahof. Het was weer een pakkend weerzien. Anita haar dochter kwam met haar in de cafetaria en ze herkende ons wel. Ik was met Lisette en Imelda.
Zondag  zoals gewoonlijk geschilderd.
Morgen zal het een drukke dag wordennog ander

 Maandag in de voormiddag rollatordansen, de namiddag om drie uur afspraak bij het tandlabo om mijn gebit aan te passen, na afloop zij mijn gezinshelpster willen we te voet naar huis gaan. We waren met een taxi naar daar gegaan. Ik heb dat dan maar gedaan, ik was er toch moe van, het is een heel eind. Dinsdag normale dag, alhoewel naar de apotheek geweest en bij het naar huis keren begon het te hagelen. Ik ben er door gegaan. Woensdag:  zoals elke week zangkoor, het aantal meezingers was tamelijk groot. Mike was tevreden.  Ik ben benieuwd voor volgende week , dan komt Volders met zijn zomer collectie ook op woensdag. Tegenwoordig is er te veel te doen op dezelfde dag.
Donderdag naar het tandlabo geweest om mijn gebit te halen , nu nog mijn nieuwe identiteitskaart
Vrijdag gezinshulp gehad, ook wat gebabbeld en zij zullen voor mijn nieuwe paspoort zorgen. In de namiddag een spelletje levensloop gedaan met een stagiaire.

 Zondag :  mooi weer . een half uur in de zon gezeten, dat is genoeg om te beginnen, dan zijn de vitaminen al omgezet in calcium.  En dan geschilderd, een rode roos  en met de avond begon de miserie.veloure roos

Na een paar pijnlijke dagen aan de beterhand. dringend de dokter moeten oproepen.  gezinshelpster en een verpleegster stonden me bij. De leeftijd speelt een rol daar kunnen we niet van tussen. En toch  overleven we het. Geen pijnstillers kunnen nemen, alles kwam er terug uit. Gelukkig kan ik nu mijn medicatie zonder zorgen weer innemen en ga wat vroeger slapen. Jan en Mike zijn er ook altijd om te helpen. Vandaag soep met beschuit en morgen iets meer; maar nog geen volledig middagmaal.
Vrijdag : een dansnamiddag in de cafetaria en weer geen succes,  wij kunnen niet meer dansen alleen met onze rollator, dan maar gerummikubt.  Als afleiding Danielle heeft altijd wat te snoepen, en ook soep om mee te nemen.

3de geelWeer een zondag achter de rug geschilderd zo als gewoonlijk. Morgen
rollator dansen ik zal een beetje meedoen. Met flebitis moet men toch bewegen, want als we volgende week naar het dc Ten Gaarde het moeten tonen zal het nodig zijn nog wat te oefenen.
Dinsdag : De morgenstond heeft goud in de mond, dat moet ook de verpleegster gedacht hebben.  Kort daarna de gezinszorg, en ik had nog een lange voormiddag om te rusten.
Na de middag was ” Donelli kleding” in de cafetaria en showde Carine Theus haar eigen mooie grote collectie in een waaier van zachte pastelkleuren. Een nieuw seizoen is gestart.
Woensdag: drukke dag, het begon met de verpleegster, vervolgens de dokter en de kinesist.  Ten Gaarde is uitgesteld. In de namiddag het zangkoor, dat moest doorgaan in de cafetaria, de fitnessruimte was niet vrij. vergaderen en vergaderen, wat staat er ons nog te wachten
Donderdag : turnen en hobby, naar de kapster geweest.
Vrijdag :  zitdansen met Mireille. Inge is nog steeds ziek. Het lentefeest is niet doorgegaan, te weinig inschrijvingen. Alles wordt duurder en zo haken er veel bewoners af voor feesten.
Zondag geschilderd

2de vaas

Maandag rollator dansen met Inge, ze is terug van weggeweest, ernstig aan verder werken
Dinsdag was er niets te doen. Na sluiting van de cafetaria boodschappen gedaan met Jan en Mike en die blijven bij mij nog wat hangen  Woensdag  in de namiddag repetitie van het zangkoor. Het is goed gegaan, Mike was tevreden,samen met een zanger Erik zijn we een optreden aan ’t voorbereiden.
Donderdag  turnen en hobby.  Mike is voor mij naar de apotheek geweest, het regende aanhoudend. Geen lenteweer, de verwarming moet nog aan.  Elke dag om 7 uur komt de verpleegster ook nog voor een spuit. Lang slapen zit er niet in.
Vrijdag: verpleegster en gezinszorg, in de voormiddag babbel uurtje  met Inge.  Na de middag de tweemaandelijkse jarigen gevierd met smoutebollen, en ze waren goed. Zaterdag  een snack van de biljartclub, een hamburger.  Hij was heel lekker, mogen ze nog maken.
Zondag  niet geschilderd, het was killig in de flat. Geen chauffage meer, en de zon scheen niet en veel regen. Je kon lang in bed blijven goed warm of in de zetel met een deken.  Te fris om onder de douche uit te komen.  Er zijn bewoners die een elektrisch verwarmingstoestel hebben, maar niet iedereen.  Als er morgen niet terug verwarming is, zijn we weer kop van jut.  Maandag niets en dinsdag gebedsdienst voor Pasen . Op maandag is het wel altijd bingo.  Poetsvrouw in verlof en volgende maandag tweede paasdag gesloten. Zelf een beetje poetsen.  Vandaag woensdag het zangkoor in wording.  Mike in vorm en mijn zoon is ook nog even komen kijken.Donderdag  turnen, naar de kapster geweest, haar laten knippen. In de namiddag hobby.
Vrijdag ons paasfeest , een uitstekend menu, het was goed een bomvolle zaal en met de zanger Gerry Hagger kwam de ambiance er in . Het was een geslaagde namiddag, het was lang geleden

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag en maandag twee dagen om te niksen behalve dit,

Inge vroeg een paasbloem, dus heb ik er een geschilderd .  en ook nog een ander                                                                               104            103                                                                                        De rest van de week  was het windstil . Nu is de verwarming definitief uit. er kunnen nog frisse dagen komen, ik ben benieuwd of ze terug zal aangaan. Donderdag  is de lente begonnen, heb een tijdje in de tuin gezeten.  En vrijdag was het zomer, maar het zal zo nog niet blijven, we zullen zien volgende week.  Vrijdag een flinke wandeling gemaakt  in het Nachtegalepark met mijn rollator uiteraard en mijn zoon Jan en Mike. Er was veel volk op de been op de eerste zomerdag. Een massa kinderen alle terrassen volzet en op de paden mensen kuieren zoals wij. Op tijd rusten, Jan foto’s nemen iets gaan drinken en voldaan huiswaarts keren. Voor herhaling vatbaar. Op facebook heb ik al reactie gekregen van Inge (“ de nachtegaaltjes “)dikke mee

 Zondag dat is schilderen,

uit mijn tuin

 

 

 

 

Het was  zomerweer, we hebben dan ook in de tuin gezeten  Onder een boom nog zonder blad en toch denken dat we in de schaduw zaten. Iedereen is wat bruin geworden maar eerst rood. Woensdag was het geen zangles, de zaal was bezet voor Rap Klap, zegt mij niets. Buiten was het goed , Mike was er met zijn prutske (hond) en ook onze Jan die verjaarde die dag.en gingen s’avonds naar Café Corsari.
Donderdag de gebruikelijk brei of iets anders dag.  De merels fluiten er op los, maar zullen hun nest moeten maken want  mei in in zicht en de tijd is zo voorbij, Aan de bomen, laatbloeiers is het blad op komst, dan zitten we echt in de schaduw, nog even geduld. Vandaag vrijdag niets te doen dan maar rummikub. Mijn broer is nog geweest, wat gebabbeld en ’t was weer tijd om naar de flat te gaan; Ik was met mijn tablet bezig en opeens hoorde ik Carine Theus haar stem, ik schrok me een bult.  Ik had langs die weg nog niets gehoord. Intussen is het alweer dinsdag, buiten de ervaring van zaterdag laatstleden is het kalm. Het weder is goed om in de tuin te zitten, dat hebben we dan ook gedaan. We hebben al plannen gemaakt om samen naar Planckendael te gaan, met Mike natuurlijk en onze Jan, er gaat een bus van hieruit. Morgen is het weer zangles en volgende week volgt er een verrassing.
Normale dagen, de tijd vliegt. Nog altijd de verpleegster aan huis, voor mijn been Zondag geschilderd,2de misschien

Intussen is het zaterdag geworden? Tot woensdag was het stil.  Dat is een spetterende dag geworden, normaal ons zangkoor maar Mike verjaarde die dag en hij met nog een zanger te gast hebben voor ons gezongen. Mijn zoon met zijn muziek en geluidsinstalatie kwamen er aan te pas  “Rudy Jones ” zong uitsluitend vlaamse liedjes die we mee zongen. Mike was tevreden, hij had nog nooit zo een verjaardag meegemaakt
Donderdag  turnen, hobby , niet zo rustig want nu moesten ze afbreken wat ze opgesteld hadden, het podium bijvoorbeeld. Het personeel kwam er niet bij te pas.Later op de dag kwam mijn broer Jean ook nog binnen gewandeld, dan zijn we naar de cafetaria getrokken
Vrijdag 1 mei gesloten ik heb geschilderd,  Ik was pas begonnen als mijn oudste zoon op bezoek kwam,  ik heb het wel kunnen afmaken maar ik was vergeten te eten.  Nog eentje en ik heb 89 kaarten geschilderd in de verf gezet.  Ik denk eraan ze niet meer weg te geven maar te verkopen, alles gaat naar omhoog behalve ons pensioen.

andermaal rozen

Vandaag Zaterdag mijn verjaardag gevierd in ons groepje met een glaasje wijn en een snoepje, want morgen is het gesloten en maandag ben ik er ook niet.  Zondag uit geweest op het zuid, Met Jan en Mike; Er    was een boekenbeurs in het Zuider -pershuis. even gaan kijken en daarna iets gaan drinken en eten in El Puerto

 

jeugdbe.ab.In  het café restaurant vlak naast café Corsari ook gezeten  en dan nog ergens anders waar we  een taxi gebeld hebben..

 Maandag  het traditioneel etentje  in restaurant ” De Nachtegaal ” met Elza en Stan. Het was zonnig en hebben dessert en koffie op het terras genomen. In het Middelheimpark is ook alles later in bloei gekomen, de meiklokjes waren nog niet volgroeid en de rododendron begon pas te bloeien. Voor hun hond Boemba was het lekker even buiten.
Dinsdag de biljartclub had weer een club op bezoek, dan is het tombola, en heb weer niets gewonnen  Woensdag zangkoor, er komt schot in, het was heel goed . Mike had cake bij zelf gebakken. Donderdag Onze Jean is me komen halen om te winkelen, dat was in de Abdijstraat en den Tir, winkel in en winkel uit. Ik was moe en hij waarschijnlijk ook want hij heeft moeten sleuren aan mij. Ik was zonder rollator. Vrijdag, niets te doen we hebben gerummikubd en gesnoept.  Zaterdag hetzelfde met de snoepers. Vandaag maandag zoals gewoonlijk rollatordansen onder leiding van Mireille, maar de rest van de dag is ze daar aan de tap, ons Mireille. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is alweer zaterdag, donderdag was het gesloten en het regende, wat kon ik dan anders doen dan schilderen, oh ja ook een handwasje gedaan.  Aan verpleegster bezoek ben ik nog een tijdje gebonden.  Het ene gedaan, het andere manifesteert zich, na de 40 spuiten is het beide benen voor een wond verzorgen, 60 dagen respijt van mijn huisdokter.  Op het moment dat ik dit schrijf is het alarm aan ’t gaan. Geen pretje voor de mensen die al slapen, en wanneer en wie het zal komen afzetten is weer een vraagteken.  Diegenen met een hoorapparaat  hebben geen last , ik kan beter op blijven.  Het is 23,20 uur.  Weer iemand die te veel rook heeft gemaakt. En het bericht in de krant. Man al twee weken dood in de serviceflat , hier !!!
Zondag, het zag er goed uit buiten, de zon scheen, maar ben toch binnen gebleven en heb geschilderd.

2vog nieuw

Intussen is het opnieuw zondag en Pinkster week-end, tot dinsdag gesloten. Er is niets speciaal gebeurd, alleen een electriciteits panne, enkele mensen vast in de lift. En weer een buitendeur die al drie dagen wijd open staat, iedereen kan binnen zonder sleutel,  is het veilig? Gebeurd dat nu alleen in “Hof ter Beke”? Ik heb vandaag een tijdje in de zon gezeten, wat vitaminen opdoen. Mijn broer heeft mij vrijdag een schildersezel gebracht groot genoeg voor de kaarten, meer moet dat niet zijn, het neemt in ieder geval niet veel plaats in en zal het uittesten.  Mijn tekenplank zet ik weg dat is voor grotere.Mijn ezeltje is uitgetest, een beetje aanpassen was nodig.  Nu is mijn stoel weer te laag, maar dat komt ook goed. Het resultaat

OLYMPUS DIGITAL CAMERAnr 1nr 2                Vandaag zaten we gerust, wel nog met een voordeur wijd open ,sluit nog niet, maar er was een politiefeest in de tuin met barbecue.  In de cafetaria rook het naar look. Volgende week kan ik een gerenoveerde flat bezichtigen, ik ben benieuwd
Vrijdag 29 mei  Woensdag laatstleden was de viering van de tweemaandelijkse jarigen dat uitgedraaid is in een grote flop Dj  Danny Van Tichelen speelde goede muziek maar niet één noot voor de jarigen, hij had ook geen lijst van de jarigen.  Bij gebrek aan personeel is tegenwoordig bij alles de oorzaak;  Daarbij kwam nog dat het leidend personeel de fitnesszaal een grote schoonmaakbeurt hebben moeten geven om de rotzooi te verwijderen die het politiefeest had achter gelaten. De deuren wijd open om de geur te verwijderen. Wij moesten de dag nadien daar turnen en in de namiddag met de hobby zitten.  Wij missen hier Inge heel hard. Vandaag was er niets te doen. Maar ik bibber van de pijn, been ligt open en ze hebben na de middag dringend een  verpleegster opgeroepen.  Morgen komt ze normaal, daar ben ik nog niet vanaf. Ik hoop dat ik morgen normaal van het biljart feest kan genieten, dat is altijd heel goed. Zaterdag, het biljartfeest was weer top, die mannen kennen er iets van. het feestmaal kwam van de Hotelschool ” Piva ” gelegen hier op het Zuid. De studenten hebben het prima gedaan met de bediening. Zondag geschilderd met pijn .

nieuwe tweeniewe blDinsdag uitleg gekregen en de bezichtiging van een gerenoveerde flat. Heel mooi maar er moeten wel enkele aanpassingen gebeuren Ik kan bijvoorbeeld niet overal aan en de werken beginnen in het voorjaar. Woensdag zangkoor, was heel geslaagd, Mike was tevreden,nadien kwam mijn zoon mij ophalen om naar het UZA te gaan naar de spoed. Daar zijn jonge dokters en geven grondig advies. Mijn been werd verzorgd en ik kreeg de nodige papieren voor de verpleging en huisarts Ik moet nog terug voor verder onderzoek. Donderdag  turnen en hobby, er komen meer mensen op af maar er wordt te veel gepraat, zo kan dat niet verder. Vrijdag snikhete dag, in de tuin gezeten ,mijn broer kwam er bij en met een drankje en een ijsje was het weer gezellig met onze groep onder de bomen. Het onweer is voorbij getrokken zonder hagel hier.
De Line dansers hadden het seizoen einde, daar hadden we nog wat muziek van in de tuin.   Zondag, na het middagmaal enkele uren in de tuin gezeten, en  geschilderd2de keer  Dinsdag naar Planckendael geweest.  Natuurlijk in een rolstoel mijn zoon met mij en Mike met José. Ze hebben gezwoegd omdat de weg oneffen is en lichte hellingen heeft. Als je bomen en veel groen wilt zien en je moe wilt lopen moet je daar zijn, maar wil je dieren zien ga je beter naar de ZOO. Het was een uitstap met de bus en het was goed.  Woensdag was het weer zangles, dat is altijd leuk met Mike.  Onze Jan is ook nog afgekomen, we hebben nog wat in de tuin gezeten. Donderdag hobby, ik vind dat er te veel gebabbeld wordt tegenwoordig.  De zaal stond al half vol voor de rommelmarkt zaterdag met het tuinfeest. En dan het tuinfeest, de dag is regenachtig begonnen maar tegen de middag was de zon er. Het was uitstekend ook de barbecue. Ik had ongemerkt gedeeltelijk in de zon gezeten en was verbrand. De verpleegster zij zondag dat er veel mensen verbrand waren Er was een goede zanger, onze Jan en Mike kenden hem en de muziek was was ook goed. Ik heb met de tombola een beer gewonnen. Zondag geschilderd.  Die vogeltjes zal ik nog meer moeten maken.  Ik mis Joske voor het rummikubben, ze ligt in ’t ziekenhuis en zo zullen we één voor één verdwijnen.  Niks aan te doen.

nogmaals het gevr.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is alweer vrijdag, een week is zo om . Intussen woensdag naar het ziekenhuis UZA  geweest voor mijn pijnlijke benen, waar ze een scan gedaan hebben ,zo zien ze wat er van binnen loos is 23 ste moet ik terug en intussen veel rondlopen en water drinken. En benen naar omhoog, in de cafetaria is dat wel moeilijk maar ik krijg Mireille haar bankske. Vandaag 21 juni, de zomer is begonnen. Er is nog te veel wind om goed te zijn.  Niets bijzonder, alleen elke dag de verpleegster. Pijnlijke benen. morgen komt er een fotograaf mee met de verpleegster, weer iets van het zorgbedrijf.  Zondag en ik heb er twee geschilderd.  Verzacht de pijn.

zoveelste

1 nieuw

Nu is het al 30 juni. Er is wel wat gebeurd.  Naar het ziekenhuis geweest twee dagen na elkaar, het begin van het herstel van mijn benen en een cardiogram laten maken.  samen met mijn zoon. Zaterdag 27 juni in het rustoord Vinck Heyman onze rollator en zitdansen gaan demonstreren, ze hadden hun tuinfeest.  Met het goede weer hebben we in de tuin gezeten hier. Zondag zoals gewoonlijk geschilderd.Nr 3 op roos

Intussen is het 7 juli.  De hitte is voorbij. Er was niets bijzonder, alleen dat ik verleden dinsdag naar het uza ben geweest bij Sonja die mijn beide benen heeft ingepakt voor een ganse week dag en nacht. Vandaag terug  geweest en één been is bevrijd het andere nog acht dagen ingepakt. Ik moet wel speciale steunkousen dragen. Morgen bestellen bij Van Houdt in de buurt hier.Zondag heb ik niet geschilderd, het was te warm.
Intussen is het donderdag 16 Juli. Niets bijzonders gebeurd, gezongen met Inge Vlaams liedjes.

20150710_145016

Mijn bezoeken aan het UZA zijn afgelopen, benen en hart zij  o.k.   met de nodige verzorging en medicatie komt alles goed

Het zijn koude dagen geweest dus heb ik geschilderd. Ik heb Sonja die mijn benen heeft genezen een dikke knuffel gegeven. Als mijn zoon gaat voor zijn hart geef ik nog iets mee voor Sonja.

roos in kadertwede

 

21 juli verlofdag geschilderd

De tijd vliegt, er is niet veel gebeurd, bijna iedereen is met verlof.  Zondag 19 juli een etentje met Elza en Stan in de nachtegaal, heel gezellig met een gemoedelijke conversatie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met Mike ben ik eens gaan winkelen in de Abdijstraat.  De genezing van mijn been vordert goed en bij warm  weer zitten we in de tuin. Mijn broer met Kathleen en Natalie op bezoek gehad in de tuin. woensdag als we aan’t zingen waren  Op facebook staat een foto.  Vandaag 26 juli zondag en regen

Ik had een geschilderd, een nieuw, speciaal vind ik zelf. Er komt iemand en ik ben het al kwijt, met bestellingen als gevolg, mijn naam stond er nog niet op. Ik schilder het nog eens opnieuw  ( het bos )

3de ook deze

vaasSonja1ste bos

 

 

 

 

 

Augustus is al wat gevorderd. Het personeel is uit verlof en alle activiteiten nemen weer hun plaats in. Vandaag 5 augustus was het zangles in mineur, het was te warm.

Met mijn been blijf ik sukkelen, ik zal eens naar sandalen moeten uitkijken

Ook nu is mijn been genezen na drie maanden, met een goede steunkous is het O.K. Nog wat geschilderd hoort er ook bij.

nog eens

nieuw vlinder

En intussen is het moederdag feestmaal ook al voorbij  14 augustus  Het is niet meer zoals vorige jaren, te weinig personeel dat laat zich voelen op alle gebied. Het personeel was even uit verlof en opnieuw was het vandaag weer zo erg, geen personeel en heeft Sonja die in haar bureel haar werk moet doen de ganse dag in de keuken en achter de toog geweldig wat werk verzet. Tot overmaat van ramp ons eten veel te laat, ze hadden geen chauffeur om het te brengen.  Als het er was heeft Sonja de soep bedeeld alleen waar ze normaal met twee voor zijn. De hoofdschotel was een koude schotel en is aan iedereen aan tafel gebracht ook door Sonja. Het verlof is slecht geregeld. In de namiddag achter de toog, maar om vijf uur deed ze het licht uit zodat er niemand nog bleef hangen want na het opruimen ging ze ook graag naar huis. Gisteren was het mijnheer Plas die in de keuken hielp, die springt ook altijd bij waar het nodig is. Het zijn geweldige centrumleiders.                                                                                                    Intussen is het 29 augustus, er is wel wat gebeurd. Ik zal het morgen eens bekijken, het staat allemaal op facebook.

Intussen is het 19 september, ik zal het eens samenvatten van facebook.