Dagboek 6

Met de lente zullen we een nieuw bladzijde beginnen als ik de merels hoor fluiten

In lentes naam
Men kan het nognationalebeeldbank_2009-6-302254-1_klaprozen-langs-de-a12
Beluister en bewonder toch                                         
Het groen, de bloemen en het gras.
Voor men verkwijnt als dor gewas

1 maart dat is zaterdag, de gewone gang van zaken.  Ik heb mijn verhaal van gisteren nog te doen.
Het was een drukke dag.  In de voormiddag de maandelijkse koffieklatsch met Inge.  Er waren behoorlijk vele aanwezigen. Er is druk gediscussieerd over de nieuwe wet van het dubbele achternaam gebruik. Er zijn wel rare combinaties.
In de namiddag het carnavalsfeest. De opkomst was weer matig, spijtig.  Het personeel in cowboy stijl heeft zijn best gedaan samen met de line-dansers om de namiddag te vullen. Ook hebben wij de primeur van het rollatordansen gehad. David zoals gewoonlijk verkleed, deze maal als indiaan speelde weer goede muziek.  Ik hoorde naast mij zeggen dat hij wel schoon benen heeft.
Ik zat aan de tafel met de jarige tafelgenote Maria (90 ) samen met de anderen en haar zoon en schoondochter die er een feestje van gemaakt hebben. Het was echt geslaagd.  Op het einde  wou Cony met mij nog een dansje doen, enkele passen ” sur place ”  verder kwam ik niet.  Nog een knuffel hier en daar en hop naar ons flatje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Woensdag:Enkele dagen van de kaart ( ziek )  Het is verlof en er is niets te doen.  Ik ben niet de enige waar het middageten  naar de flat  is gebracht.  Maria de feestvierster van vrijdag is gisteren naar het ziekenhuis gebracht.  Het hangt in de lucht en zoveel bejaarden samen dat is normaal.  Morgen zien we wel. Ik heb een afspraak met  de kapster
Er zijn veel bejaarden ziek en afgevoerd naar het ziekenhuis of blijven binnen  met verkoudheid of griep.
Dinsdag een week verder.  In de namiddag kleding Volders is de nieuwe collectie komen presenteren. Geen uitblinkers. En dan kwart voor vijf brandalarm in het gedeelte van het centrum waar ik woon. Een oorverdovend lawaai, en met drie waren we nog in de cafetaria waar we van Mireille moesten blijven want de lift mochten we niet nemen, we konden niet naar onze flat. Onmiddellijk deed ze het nodige  om de bevoegde persoon te bellen om het alarm af te zetten. De brandweer kan dit niet. Zij moest ook blijven want ze kon niet afsluiten  Tegen zes uur was  het opgelost en kon ik naar boven ( 6 de verdiep )
Woensdag:  ziek. Dokter geweest en Jan voor boodschappen
Donderdag : ziek
Vrijdag : ziek, toch iets beter; Danielle brengt mijn middagmaal. Veel trek heb ik nog niet.

Aan rust geklonken
de leeftijd speelt ons parten
tussen vier muren. 

Donderdag 20 maart: hervallen. op maandag  Dokter twee maal geweest,’ t was dringend.  Heb nu gezinshulp;  Intussen is het dinsdag 25 maart. Vanaf gisteren ben ik opnieuw naar de eetzaal geweest en heb de namiddag in de cafetaria vertoeft. Daarmee hoop ik dat ik genezen ben en terug in actie kom. Dat ziet Inge graag komen . Gisteren al een beetje met het rollatordansen  mee gedaan.
Woensdag : alles wordt weer normaal, Gerummikubt tot onze Jan er was en later nog onze Jean, die heeft mijn ijskast vol gestopt, dat was nodig. Stefan mijn kinesist geweest en morgen komen turnen zei hij, je moet niet veel doen als je er maar bij bent. Stilaan komen zij die ziek geweest zijn terug, maar anderen zijn er nu afwezig. Het is nog niet voorbij  David heeft mij de foto’s bezorgd die ik op het scherm bij zijn voorstelling niet heb kunnen zien door mijn ziek zijn.
Als ik nu bedenk dat ik hetzelfde heb meegemaakt in mijn hoofd  in de oorlog op 17 jarige leeftijd. We woonden in Opwijk bij Dendermonde  en ik moest naar Leuven bij een dokter professor om te laten doorspoelen. Een week verbleven voor nazorg.  Hij moest  twee openingen in mijn neus maken en nu is het met antibiotica en veel papieren zakdoekjes nodig om te snuiten.  Het duurt langer en ook de pijn  Tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis in 2012 zei ik altijd bij mezelf aan alles komt een einde.
Donderdag  De gewone gang van zaken. In de voormiddag turnen, ik voelde er mij goed bij  Naar de kapster geweest, zij heeft mijn haar wat bijgeknipt, dat was ook nodig. Helemaal opgeknapt, hopelijk gaat alles weer wat vlotter .In de namiddag” hobby” Ik was mijn handwerk vergeten, maar er is altijd wel iets te doen voor iemand.  Ook weer een praatje gemaakt met Lieve, en Ingrid de vrijwilligster is voor mij naar de apotheek geweest. Mijn was hebben ze ook gedaan, dat is nu op regelmatige tijdstippen.
Vrijdag, de twee maandelijkse verjaarders gevierd. Weer te weinig aanwezigen, alleen zij die verjaart zijn en enkele getrouwe zoals ik. Het weer wordt beter en dan zitten er ook in de tuin. In de voormiddag was het kofeklatsch met Inge. De kranten doorgenomen.OLYMPUS DIGITAL CAMERAZaterdag, een namiddag  van de biljartclub ,een lekkere hamburger en tombola.  Dat was weer geslaagd. Maar de muziek was niet goed en te luid, je kunt niets zeggen want je verstaat mekaar niet. maar ja wat doen we er aan.  Spijtig want zo wordt iets goed nog verbrod    Morgen waarschijnlijk in de tuin het zal warm genoeg zijn en de klok niet vergeten vooruit te zetten voor het slapen gaan.  Dat gaan we eens onmiddellijk doen.OLYMPUS DIGITAL CAMERAZondag : Het weer was goed, een versluierde zon maar toch warm genoeg om in de tuin te zitten  De eerste zonnestralen op je huid doen deugd.  Maandag vandaag dus, in de voormiddag rollatordansen. Het is de week van bewegen en die is voor ons daarmee goed begonnen. In de namiddag ons gebruikelijke rummikub spelletje. Op maandag is het ook Bingo. Er was niet zoveel volk en misschien haken er nog af. We zien wel volgende week Vandaag weer een verzorgster van gezinshulp gehad, ik laat ze maar doen. Het is leuk wat verwent te worden. Op onze leeftijd mag dat wel. De weken gaan nog vlugger dan vroeger. Het is alweer vrijdag, zoals gewoonlijk turnen en zitdansen gehad. Vandaag was het een travestietenshow. Ik heb het niet gezien, dat is ook altijd hetzelfde, er was nochtans veel volk . De cafetaria was volzet.  Ook is er de ganse week een studente geweest voor haar stage, Ze heeft vandaag mijn handen verzorgd en mijn nagels gelakt. We hebben nog al wat gepraat over afkomst en de toekomst. Hier een foto van Ikram. Ze wou een knuffel als afscheid maar zal in contact blijven zij ze. Mogelijkheden genoeg.  Nu ga ik eens op facebook kijken  Inge heeft  er speciaal ” Hof ter Beke” opgezet Zaterdag :  Ikram heeft al gereageerd op faceboek.  Met mijn gezondheid niet al te best, maar ben

OLYMPUS DIGITAL CAMERAtoch naar de cafetaria geweest. Marc de zoon van Lisette was er ook en dan wordt er toch wat gebabbeld,  Later nog gaan winkelen met mijn zoon.

Zondag ; pijn houdt aan “Cervika artrose” plus de nasleep van mijn ziek zijn. .Niettegenstaande toch wat kunnen schilderen.  Zolang als dit nog kan ga ik met een goed gevoel slapen.
Vrijdag:Dat goed gevoel heeft niet lang geduurd.  Dinsdag opnieuw pijnen. Woensdag is mijn huisarts geweest en heeft ” Trigeminusneuralgie ” vastgesteld, een heel zeldzame aandoening, Dat moet mij weer overkomen. Dat is dan de nasleep van het vorige.Teveel is  teveel.  Woensdag zie ik mijn huisarts weer en dan zou het moeten gedaan zijn. Ik hoop dat de medicatie helpt; woensdag kwam ook mijnheer Plas met twee studentinnen, ik lag in bed die wist niet dat ik ziek was. Ik heb ze laten blijven zodat ik er toch een praatje kon mee maken. Die waren hier om gedichten voor te lezen, bij mij waren ze dan aan het goede adres. In de cafetaria waren ze al geweest  Ik heb er een foto van kunnen maken

.Het zijn twee meisjes van Turkse origine, wel twee  lieve. Ik praat altijd over afkomst en toekomst. De studie’s en mogelijkheden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Intussen is het woensdag 16 april, hoofdpijn houdt aan maar weet nu dat het na een tijd beter wordt met de blijvende medicatie. Ik moet er niets voor laten, turnen, kapster, als ik de pijn maar aankan. Gisteren was er een gebedsdienst voor Pasen en

vandaag zijn ook de feestelijkheden gestart voor het 30 jarig bestaan van ” Hof Ter Beke ” met een taart van 30 meter, gebakken door het personeel. Gigantisch. Die was niet vlug verorberd.   Een geslaagde dag en Inge die met verlof is heeft er al drie dagen van opgeofferd om te helpen. Ze is er graag bij

DSC01308

Donderdag : dezelfde als gewoonlijk  turnen en breiclub, ook bij de kapster Carin geweest wat gebabbeld, ik was haar laatste klant. Ik voelde me goed vandaag en denk dat ik aan de beterhand ben.
Vrijdag het paasfeest met aangepast menu. Ik heb er niet voor ingeschreven, en het gewone menu was er niet, dus dat is vier dagen zelf voor eten zorgen.. Mijn gezondheid was gisteren beter, het gaat er nog niet echt op vooruit. Geduld
Zondag: terug meer pijn. Ik heb er goed aan gedaan niet naar het paasfeest te gaan.  Het eten trok weer op niets en ook de zanger niet. De tijd is voorbij dat alles beter was. Tegenwoordig wordt er veel geklaagd, en ja mijn was zijn ze ook vergeten. Het was goed geregeld maar dat heeft niet lang geduurd.
De zon scheen, het was goed vandaag, een beetje wind maar ik heb toch enkele uren in de tuin gezeten.
Woensdag; opnieuw een geklaag, het eten !!! trok weeral op niets, gebakken aardappeltjes, binnenin noch rauw en de abrikozensaus in de vleessaus,  niet erg appetijtelijk.  Het zal in de tuin wel goed geweest zijn om er te vertoeven,  maar ik ben binnen gebleven om te rummikubben. Zouden we dat nu toch niet buiten kunnen doen. Ik heb de zon nodig voor mijn botten

Donderdag: gewoon zoals normaal. Het middagmaal was goed deze keer.  Morgen begint de marathon muziek 30 uur Dj door David en anderen. In de voormiddag nog koffeklatsch met Inge. Zo belanden we dan op vrijdag. De cafetaria was goed bezet en de belangstelling steeg naarmate de tijd verliep. Het koppel stijldansen die we al eens hebben gezien was ook aanwezig en hebben hun best gedaan ons sierlijk de dansen te tonen. Sonja was jarig vandaag en die heb ik een dikke proficiat gewenst. Ons rollatordansen mocht ook niet ontbreken want daar is Inge fier op.  Een foto genomen door David

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik blijf altijd even krom lopen.  Een operatie aan de wervelkolom met osteoporose eist zijn tol. Ik moet mijn rollator laten aanpassen. .Met mijn Trigeminusneuralgie gaat het goed.het lawaai van de muziek glansrijk doorstaan en daarbij nog rummikubben en meegezongen.  Ik genoot er van. s’Avonds nog naar de cafetaria geweest.  Er was niet al teveel volk maar er was ambiance.  Inge weer in goeden doen, bezweet kwam ze een babbeltje doen. Voor één keer dat dit gebeurd kunnen we onze dagelijkse gewoonten  wel doorbreken en genieten van de mooie muziek. Ik heb ook Dany nog eens weergezien, bij zulke gelegenheid komen de mannen die hier gewerkt hebben nog eens af. Ik voelde me er heel goed bij, misschien heb ik dat wel eens nodig; Maria van de Jos heeft er ook flink van genoten en om 22.30 u  zijn we samen elk naar onze flat gegaan. Ze verwachten nog jonge mensen in de vroege uurtjes. Morgen hoor ik het wel  Twaalf uur voorbij, de muziek stiller. Zaterdag, niemand van het personeel aanwezig, Sonja stond er alleen voor. Rudy was er wel om te helpen in de keuken. Hij maakte de spaghetti, maar spijtig genoeg liet hij hem niet genoeg uitlekken. Om 5 uur stipt stopte de muziek en ik denk dat er niemand gelukkiger was dan David dat het gedaan was.
de muziek stopt
dertig uur non-stop gespeeld
einde marathon 

hoorbare kalmte
muziek in de lucht gevat
na dertig uren

Daarmee is er weer een stuk van de dertigjarige viering afgesloten. Vandaag zondag maar wat uitgerust en geschilderd.
Woensdag 30 april, jaarlijkse controle in het  Middelheimziekenhuis  bij professor dokter Makar. Alles is O K  afspraak volgend jaar 29 april.
Ik was vergezeld van mijn zoon, die ging buiten een sigaret roken want wachten is er altijd bij.  Als het mijn beurt was , was hij nog niet terug en een onderzoek duurt maar ongeveer 10 minuten.  Ik zeg tegen de dokter mijn zoon is een sigaret gaan roken en ik denk dat het een lange is, hij antwoordt het is misschien een sigaar.  Hij kwam er aan, hij had aan de vijver gezeten bij de eendjes.  Dat is onze Jan  bloemen en dieren.  Rond 18.30 ging hij naar huis want hij moest nog aardbeiplanten gaan halen, later nog tomatenplanten. Hij heeft wel een groot terras. In de living een aquarium en ook planten.
Donderdag 1 mei : gesloten en iets te fris om in de tuin te zitten, dan maar goed gerust en geschilderd.

vogel op tak  2

Vrijdag; zitdansen, en verder niets te doen.
Zaterdag 3 mei , mijn eigen verjaardag gevierd. Het was heel goed, wat ik niet  had verwacht is dat mijn dochter op bezoek kwam.  Op facebook ook veel met gelukwensen.  En in de cafetaria  genoten in vriendenkring met een glaasje wijn en een snoepje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook weer een mooie PPs gekregen van Marcel, een e-mail vriend van Oostende die ik persoonlijk niet ken. Bij elke gelegenheid krijg ik een persoonlijke PPs met mijn naam en beelden in verwerkt.
Zondag geschilderd.2de maal
Maandag:  In de voormiddag rollatordansen. Onverwacht telefoon gekregen van Elza om naar restaurant ” De Nachtegaal ” te gaan.  Om 17 uur hebben ze me opgehaald. Het was weer een gezellig weerzien. Elza en Stan blijven onze gewoonten trouw. Ik zat nog niet goed in de auto en Boumba hun hond op mijn schoot.. Het was aangenaam weer om op het buitenterras te zitten.
Dinsdag: rummikub gespeeld terwijl kleding ” Diego ” de zomercollectie presenteerde. Niks bijzonder en weinig interesse, Ik ga eens bij mijn zoon kijken op de markt.
Woensdag: Na gezinshulp gehad te hebben, de kinesist en het was tijd voor het middagmaal. Het eten varieert van goed naar minder goed,.In de namiddag met Joske, Paula en Charline  gerummikubt. Er was een uitstap met autocar door de haven voor de belangstellenden. Er was niet veel volk in de cafetaria. Mijn zoon is nog geweest en die heb ik dan maar een paar boodschappen laten doen.
Donderdag :  normale dag…turnen en breiclub
Vrijdag::  zitdansen en in de namiddag mijn broer en Kathleen geweest.  Ze hadden inkopen gedaan om mijn ijskast weer eens te vullen.  Later onze Jan nog die enkele aanpassingen aan de P C moest doen.  Van David had ik foto’s gekregen die er nog op moesten, van de 30 meter lange taart bijvoorbeeld.  Zaterdag: gewoon… en Zondag dit…

vogen met magnolia

Maandag.  zoals gewoonlijk mijn gezinshulp, en dan rollatordansen; Ik ben daar behoorlijk moe van. Een goede oefening voor de benen. Het middageten was goed, en mijn poetsvrouw zoals elke week direct na het eten poetst ze mijn flatje .
Dinsdag. In de namiddag zijn er twee afgevaardigden van de grootkeuken geweest om onze mening over het eten te horen. Debby was er ook bij ,die staat hier in de keuken. Er is besproken van wat er eventueel kan verbeterd worden in onze voeding.  De biljartclub had weer bezoek van een andere ploeg en dan is het altijd tombola en een drukte van je welste. We hebben nog enkele uren gerummikubt. .

de dag eindigt in rust
een avond in de maand mei

de avond beweegt langzaam
legt zich neer in zonnige kleuren
frisse buitengeuren hebben zich
uitgestrekt achter gesloten deuren

en laat me in gedachten gaan
in het bewustzijn van mijn bestaan

Woensdag: Gezinshulp, het was een stagiaire, dan de huisarts,  Alles O K en dan nog de kinesist en het was tijd om te gaan eten, en het was goed.  In de namiddag ons gebruikelijk spelletje?  Tinneke belde later, ze wou komen zien maar was in slaap gevallen.  Ze zal het kalmer aan moeten doen. Zaterdag komt ze niet naar de cafetaria, ze gaat naar Oostende bij haar zoon.
Donderdag:  zoals gewoonlijk
Vrijdag  in de voormiddag stoeldansen en in de namiddag zingen  . Met Stany en Flavie
dat is  David en Inge   

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De cafetaria hebben ze al versierd aangepast voor de voetbal en daar gaan we in de hobby nog wat voor werken. Boodschappen gedaan met Jan.

Zondag, hele rustdag     ik dacht te schilderen maar ben verleid door de zon en heb een paar uren in de tuin gezeten maar de lucht is er niet beter dan op straat, ze pakt op mijn keel.  Morgen vertrekt er een bus met bewoners voor een mid-week aan zee. Drie dagen zullen niet veel helpen om onze longen te zuiveren met zeelucht.    Maandag  : Een  volle bus  is vertrokken naar Ravelingen bij Oostende. Het is rustig nu , geen rollatordansen want Inge is mee naar zee. Het was ook geen bingo maar wel een kaarterstornooi.  Enkele uren In de tuin gezeten onder de bomen.

Dinsdag   Warm weer , dat bracht een flink  onweder mee
Woensdag:  Geen volk in de cafetaria, men kon ze tellen op tien vingers. Er hebben mensen gereclameerd om de vele Belgische kleuren waarmee de cafetaria al versiert is; Er is zelfs al een vlag afgeknipt.  Er moeten ook van andere landen tussen hangen. Tegenwoordig moet je zien wat je doet  Wat we nog in de hobby moeten maken weet ik niet, Debby zegt niets meer maken er hangt genoeg  dus wordt het niets..
Donderdag:  kaartdag, buiten dit de hobby met drie , Lieve , Joske en ik .en verder nog 8 à10 man in de cafetaria.  Ingrid was er ook, die heb ik naar de apotheek gestuurd.  In de kleine zaal is alles klaar gezet voor de verkiezing,  wij moeten niet naar buiten.
Vrijdag; geen zitdansen, de zonnekloppers komen vandaag terug van zee.  Ik ben met onze Jan eens naar de Abdijstraat geweest,  Hij vindt er de beweging juist hetzelfde als in de Diepestraat  Meer vreemden dan oude Belgen. De  Hema is ook verhuisd naar de Tir.
Zaterdag niets bijzonders, een beetje bijgepraat in de cafetaria voor morgen , wanneer we gaan stemmen in de kleine zaal.   Als ze de cafetaria  openhouden kunnen we er iets gaan op drinken
Zondag.  Het kiezen ging vlug, binnen en buiten en de cafetaria was open  Nog wat tijd gehad om te schilderen.

andermaal

Maandag.  Bingo van de politie, het was druk, meer belangstelling als op andere maandagen . In de voormiddag rollatordansen.
Dinsdag. niets bijzonder, alleen het eten, niet te doen, meer bij de afval dan gegeten.
Woensdag De gezinshulp is mij vergeten.  Doet er niet toe, ik kan nog voor mezelf zorgen. De kinesist is me niet vergeten.  Vandaag frieten met hamburger, maar de “salade” liet het afweten, zonder tomaat en augurk, met een heel klad mayonaise op wat dun gesneden kool. Na de middag naar de kapster geweest en nog wat gerummikubt.   Morgen gesloten
Zaterdag: Jaarlijks feestmaal van de biljartclub.  Het eten was goed, muziek hebben we niet veel gehoord , gepraat en naar het einde toe kwam er wat ambiance met Inge natuurlijk, die kan niet stil blijven zitten,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Zondag:  In de tuin gezeten, Er was veel volk, Wij waren niet op de hoogte dat het   opendeurdag was van de Colorietenhof. Ze hadden standjes met proeverij. We hebben een grote tuin hier. Ook nog geschilderd

1ste nieuw

 Maandag: een nieuwe week is begonnen, niets bijzonder en dinsdag ook niet
Woensdag:dag van de speeltjes. Als het weer goed is wordt er buiten een spel gedaan, Kubben of Skrolf. Mijn broer Jean geweest en mijn zoon Jan, altijd blij die te zien.
Donderdag:  Turnen en hobby, Ik heb Ingrid maar weer eens naar de apotheek gestuurd Toch handig zo een vrijwilligster.  Vrijdag in de voormiddag zitdansen. Hopelijk hebben we er baat bij al die bewegingen zitdansen, turnen, rollatordansen.  In de namiddag de verjaarders van  mei en juni gevierd  met een versnapering  en een koffie

Het was heel mooi weer,  ik ben langs de tuin naar mijn flat gegaan.  Er was een teambuilding van de verzorgingstak met barbecue, een grote gedekte tafel, heel verzorgd. Ik zag daar de persoon, hij was aan het helpen,  die eens aan blokken heeft deelgenomen op de v r t  Dat drong toen niet door dat hij al jaren hier soms aanwezig is. Een medewerker van het Zorgbedrijf. Hij kende mij al van als ik hier ben, acht jaar, met alle details, alleen wist hij niet dat ik ook schilderde hij ging eens komen kijken.  Ik heb er nog een mooi compliment van gekregen. Zaterdag, in de tuin gezeten, het was behoorlijk warm en nu regent het.  Zondag  Warm, in de tuin gezeten, het was buiten beter dan binnen, maar het onweer was op komst. Rond 2.30 werd ik wakker van het gekletter, hagelbollen.  De bomen stonden bol aan een overvloed van tak en blad,  maar nu zijn ze gehalveerd. Ik heb wel buiten gezeten het is gesloten op Pinkstermaandag.  Morgen zal de opkuis beginnen.
Gewone week, alles is in gereedheid gebracht voor het tuinfeest morgen zaterdag  Ik hoop dat we geen regen krijgen, frisser zal het wel zijn.  En ja hoor het was frisser maar toch nog goed genoeg om buiten te zitten.  Mijnheer Plas had zijn werk aan de barbecue, het ganse personeel was in de weer. Onze Jan kwam er aan met Mike , die heeft gezongen andere animatie was er niet, OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Verder gewone week, woensdag Jan geweest met Mike en boodschappen gedaan. Vrijdag , stoeldansen en Inge zag er gelukkig uit, ze was jarig en is wat vroeger naar huis gegaan.  Ik heb haar een zelf geschilderde kaart gegeven,  dat is normaal hé. Om 17 uur was onze Jan er met Mike om enkele veranderingen in mijn flat te doen: onder andere mijn gobelin in de living opgehangen en in de slaapkamer in de plaats drie grote klaprozen tegen de muur geplakt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Zaterdag was weer een dag van de biljartclub, als steunend lid kregen we een maatje met brood. Het was weer een gezellige dag. De zoon van Charline  Louis geraakte bijna niet uit zijn woorden en drukte er op dat het einde augustus bakharing zal zijn.  Hij bakt graag. ( hij stond wel aan de toog met zijn moeder ) De zoon en schoondochter van Lisette kwamen er ook nog bij. Gewoonlijk op zaterdag,  hij zit ook veel op facebook.  Tegenwoordig zien we er al veel op facebook.  In ons jonge jaren waren het alleen de filmen van ons mooie reizen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag in de tuin gezeten met Tinneke.  Lucienne en haar dochter Gina kwamen er bij,  ze zijn ook van Hoboken en dat trekt toch wat aan. Daarna ook Sonja,  die kent Gina heel goed en zij moest de cafetaria openen om 17 uur voor de voetbalfans.  Ik ben met Lucienne gaan zien op groot scherm met een groot pak frieten door Inge gebakken want die was er ook al weer. Gelukkig hebben de Belgen gewonnen.  Weer een goede dag achter de rug.  Morgen begint een nieuwe week naar het einde van de maand juni.

 Maandag : Rollatordansen, we hebben iets nieuw uitgeprobeerd, maar dat ging niet.  Het was een idee maar niet van Inge, van Simonne en hebben daardoor heel wat tijd verloren. In de namiddag ben ik naar de post geweest vergezeld van een stagiaire Dilara. Regelmatig komen er studentinnen die hier enkele dagen stage doen  Ook nog wat gerummikubt.
Dinsdag met het goede weer in de tuin gegaan.  Inge ging er het spel Krolf opstellen.
Ik heb aan het spel deelgenomen,  een beetje onder druk,  zes man is te veel maar het was leuk en hebben goed gelachen. Ik dacht te eindigen na zes hole omdat er noch anderen wilden spelen.  Inge is dan een tweede spel begonnen en heeft het opschrijven aan mij overgelaten;  Het is voor herhaling vatbaar. Later is onze Jan noch geweest maar heb geen boodschappen gedaan,  we hebben wat gebabbeld, zijn stokpaardje ,het heelal en de opzoekingen naar ander leven in de ruimte.
Woensdag : bij het rummikubben kwam het ter sprake van sporten.  Dat is rap gezegd,  eens getrouwd, een zaak en kinderen ging alle vervoer met de auto.  Voor de oorlog en in de oorlog was er buiten de steden geen vervoer, alleen de fiets. Elk lid van het gezin had zijn fiets, mijn vader was rijkswachter en elke dag , soms ook s’ nachts op weg met de fiets. Gelijk waar we woonden altijd naar Leuven, naar mijn grootouders en familie met de fiets.van ” Sint Niklaas geboren en Erpe Mere, Sint Joris Wing,” nog te klein   vanaf  Diest, Kampenhout,  Hofstade bij Mechelen,  Opwijk was te ver en dan was de oorlog gedaan. Dan was er de trein.
Donderdag:  van 10,30 tot 24,30  in de cafetaria gezeten tussenin turnen en breien of haken. Het centrum bleef open met de voetbal op groot scherm.  Inge bakte frieten en nog allerlei hapjes. en wij moesten toch ook drinken hé  We hoefden niet naar onze flat te gaan, ze hebben me wel tot aan de deur gebracht midden in de nacht, we hadden aan de advocaat gezeten.  Wij zullen dat niet meer meemaken in ons leven. Vrijdag het stoeldansen, in de namiddag gerummikubt.
Zaterdag : weer een topdag, twee verjaarders, zelfde scenario, wijn en koekjes. Van Tinneke is familie komen opdagen en daardoor is er ferm gedronken ( naar onze normen)
de tongen kwamen wel wat losser.  Ik moest nog boodschappen doen, gelukkig kwam mijn zoon.  De dagen vliegen,  we kunnen ze amper bijhouden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Zondag, ik hoor weer vuurwerk, dat is al twee dagen na elkaar  Ik heb geschilderd, het was nodig, mijn kaartjes waren op. Ik zou een boek willen schrijven over mijn leven maar zal  veel opzoekingen moeten doen en mijn kinderen er bij betrekken.  Elke herinnering onmiddellijk opschrijven, dat wordt huzarenwerk.

roos3

groen

 

Dinsdag : 1 juli voetbal  Belgiê – Amerika om 22 uur.  Na het nieuws van 7 uur ben ik terug naar de cafetaria gegaan. Ik heb frieten gegeten, ze waren goed gebakken door Inge.  Lucienne was er ook. Iets voor het halt time viel het beeld uit van het grote scherm en ben ik naar mijn flat gegaan en hier verder gezien. Het was weer toeteren en blazen.

Woensdag:  zoals gewoonlijk….ja, het vlees te taai. De frietjes niet zo goed gebakken, het moet allemaal zo rap gaan.  Hoe kunnen ze zo de mensen motiveren om te komen eten. We krijgen een stempel voor iedere maaltijd en voor twintig een maaltijd gratis. Das willen en ni kunnen
Donderdag : turnen en in de namiddag hobby.  Voorlopig heb ik niets om handen voor de hobbytime en in de tuin gaan zitten bij Tinneke.  Het was uitzonderlijk goed buiten.  Hakima een gezinsverzorgster is er even komen bij zitten, ze had rusttijd. Niet eten of drinken tot zonsondergang is wel een opoffering met deze hitte. Even daarna kwam onze Jan en Mike eraan. Samen in de tuin is wel aangenaam en voor die mannen is de drank hier heel goedkoop.  Onze Jan heeft enkele grappige anekdotes aangehaald van toen hij nog kind was. Ongelooflijk wat je kunt meemaken met kinderen.
Vrijdag :  zitdansen , het eten was weer niet om naar huis te schrijven. Daar gaan we niet van bijkomen, alleen mijn benen worden dikker, maar dat zal wel water zijn. In de namiddag in de tuin gerummikubt.  We hebben een tafel van binnen buiten gezet, en er is niets gaan vliegen.  Ik had er een foto moeten van maken, dat is voor de volgende keer……

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag : De ganse namiddag in de cafetaria gezeten, frietjes gegeten met kippenbouten weer gebakken door Inge.  We bleven voor de voetbal maar ongelukkig hebben de Belgen verloren, dus geen gejuig en getoeter.  Er was tamelijk veel volk, het was dan ook een belangrijke match.
Zondag :  Ik dacht een dag…niets bijzonder.  Ik had me vergist. Om 10.30 telefoon,onze Luc was onderweg.  Ik heb me gauw aangekleed, en zoals altijd wil hij buitenshuis iets gaan drinken. Hij komt gewoonlijk op zondag als hij geen markt doet. Naar het Middelheimpark in de ” Dikke Mee” op het terras, het weer viel mee. Veel gepraat ,gedronken en gesnoept. Rond 2 uur was ik terug thuis. Binnen was het drukkend warm en buiten te veel wind, dan maar geschilderd.  Maandag rollatordansen en vandaag dinsdag was het middageten weeral niet te doen, bijna alles was voor het afval.  Ze zouden hier gemakkelijk een varken kunnen vetmesten. Er zijn al kippen, een moestuin, een kleine boerderij zou niet misstaan. In de namiddag gerummikubt, en gesnoept natuurlijk want we hadden honger, daar zorgt Danielle voor. Mijn rechteroog is wat ontstoken. Morgen komt mijn huisdokter, hij kan er eens naar kijken. Het regende pijpenstelen.Onze Jan belde dat hij morgen komt,  hij was al eens zeiknat thuis gekomen.

Als een speelbal
tussen tijd en eeuwigheid
weten : ik ben er

Woensdag zelfde weer, regen en nog eens regen. Ik heb mijn zoon verwittigd dat hij niet moest komen, juist op tijd want hij stond te wachten voor een taxi, Dokter geweest, alles OK   hij heeft een zalfje voorgeschreven voor mijn oog.  Ons middageten was beter kroketten gewoonlijk zijn het frieten op woensdag.  Er moest naar de apotheek gegaan worden, gelukkig was het vandaag donderdag droog en ben ik zelf gegaan nog voor het turnen om 10.30 u. Om vijf uur ben ik wel moe als we naar onze flat gaan; en het was nog niet gedaan. Met onze Jan en Mike samen nog boodschappen gedaan. Het is drie dagen gesloten hier.morgen  11 juli en het weekend. Mijn broer en Kathleen zijn ook geweest een uurtje in de cafetaria gezeten  en de rest in de hobby . Inge is met verlof voor veertien dagen, dan is het voor ons ook wat kalmer, minder beweging.
Vrijdag: gesloten…..gerust en geschilderd
Zaterdag:  nog eens naar Kontich geweest mijn zoon staat er op de markt.  Ook moest ik Viviane zien, die heeft haar kleding van Sint Niklaas ons heel goed bekend. Het is drie à vier jaar geleden dat ik bij haar kocht en ze weet nog altijd mijn maat.  Tegen 1 uur moeten ze de markt verlaten en was het richting Aartselaar waar mijn zoon woont.   Wat rusten en napraten, en kon hij mij naar huis brengen. Ik was blij dat ik die beslissing heb genomen en wel zonder mijn rollator.
Zondag : klaprozen geschilderd, bij het luisteren naar radio Klara

zoveelste

  Flanders Fields  nog steeds in de herinnering gebracht.  Iedere zondag op radio Klara verhalen over de kunstenaars……gevochten,  gesneuveld en zij die het overleefd hebben schrijvers,  dichters,  schilders,  beeldhouwers  en  componisten  hebben de ervaringen van de oorlog weergegeven  in aangrijpende verhalen,  gedichten.en muziek
Er bloeien klaprozen
op het soldatenkerkhof
in Vlaamse velden

Maandag:  nieuwe week begonnen, de zoveelste;  Het eten was goed , mijn flat werd gepoetst en ik nog wat gerummikubt. Ik zal nog eens op facebook kijken en mijn klaprozen erop zetten.  Dinsdag ; Het was biljarten. We waren nog koffie aan ’t drinken gewoonlijk na het middagmaal kwam Paul nog wat moppen vertellen. Lachen is er altijd bij.  Ik moest naar de post, maar heb een gezinswerkster gestuurd.  Is wel gemakkelijk.
Woensdag :in de tuin gerummikubt, het was te goed om binnen te blijven. We moeten wel een grote tafel buiten zetten. In de late namiddag zijn enkele mannen in de tuin komen zitten die hier eigenlijk niet horen te zijn, uitschot. Er is een tuinstoel kapot, je kunt al denken welk soort het was. Later heb ik vernomen dat ze gevochten hebben
Donderdag:  turnen,…. naar de kapster geweest,  Ingrid, dat is een vrijwilgster naar de apotheek gestuurd.  Als ze binnenkomt vraagt ze wat ze kan doen, we zitten dan te breien of te haken.  Mijn was hebben ze ook gedaan, een gezinswerkster;  Met onze Jan nog wat in de tuin gezeten en boven gekomen in de flat heeft hij mijn ventilator maar geplaatst. Het wordt te warm binnen.
Vrijdag:  In de tuin gezeten.  De pompoenen groeien goed en de rest ook.  Danielle had weer wat klaar gemaakt om te snoepen  Onze Jan en Mike zijn er ook nog bij gekomen, die vinden het hier fijn om in de tuin te zitten.  Mike woont hier maar het hoekje om en mijn zoon ook niet ver.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag:  broeiend warm.  In de tuin een flinke groep, gezellig met onze Jan en Mike er weer bij die kan geen vijf minuten zwijgen en onze Jan als hij een paar pinten uit heeft ook niet. De voorspelling van Nostradamus zal nog uitkomen met Poetin. En dit ook nog, als de bouwvergunningen goed gekeurd zijn komen er drie grootwarenhuizen bij in de omgeving.   Dinsdag 22 julie   niets bijzonder en te warm, zelfs voor de vogels.
Woensdag : zoals gewoonlijk de kinesist Stefan,  morgen komen turnen zei hij maar met die warmte zullen we ons niet veel verzetten. Ons middagmaal is al enkele dagen heel goed. het waren weer kroketten. De ganse namiddag in de tuin gezeten, het was goed met het noorderbriesje. Later kwam onze Jan en was het de wekelijkse boodschappen doen.
Donderdag :  Turnen  niet te veel inspanning geleverd. en de breiclub in de namiddag; Mike kwam er ook nog aan, die zit graag wat in de tuin want die heeft hij niet en drank is hier ook beterkoop. Vandaag was het eten ook niet slecht.Vrijdag binnen gebleven gerummikubt en Mike was er al in de voormiddag met een kleuren cartridge voor mijn printer.   Zaterdag  goed buiten; Lisette haar zoon en schoondochter kwamen erbij; Ijsboerke in de straat met veel lawaai, we hebben er dan ook van genoten, een coupke ijs met fruit is niet te versmaden  Onze Jan en Mike er nog bij, zo een vriendenkring is wel plezant .Zondag rustige dag. Het was aangenaam te vertoeven in de tuin.
Maandag en dinsdag normaal, er is nog personeel met verlof. Vandaag weer bezoek gehad van onze Jan en Mike en gerummikubt.  facebook moet ik ook bijhouden.
Woensdag zoals gewoonlijk en vandaag donderdag  hobby. Ze hebben mijn was gedaan en de kapster heb ik uitgesteld tot morgen, ze had het vandaag nog druk in de namiddag en dan geef ik haar maar de tijd. Mijn broer kwam er nog aan en we zijn in de tuin gebleven en toevallig was er een chauffeur van  het Zorgbedrijf die hij heel goed kende.  Dat gesprek eindigde aan de toog. Rest van de week gewoon tot maandag
Maandag;  Inge uit verlof, dat betekend in de voormiddag rollatordansen.  Terug een beetje oefenen.  In de vooravond in de tuin heeft ze  haar verhaal gedaan over interessante dingen van Hof ter Beke.  Leuke en minder leuke

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

                        

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Inge gezeten op een tafel nonchalant aan ’t vertellen, Alleen bedroevend dat er met zoveel bewoners  niet meer belangstelling is   Dinsdag, gezinshulp gehad voor het ochtend toilet, nog een overblijfsel van mijn ziek zijn.  Ik laat ze maar begaan  In de namiddag in de tuin gezeten Het middageten was weer een paar dagen niet te doen.  Woensdag.  eerst de dokter, geen kinesist, die is met verlof. Gerummikubt tot onze Jan er was, die moest naar de apotheek, ook voor hem had mijn dokter een voorschrift gemaakt.  Mike kwam er ook nog aan en ze vertelden dat ze naar Pairi Daiza  waren geweest ,maar de treinverbinding is niet in orde.  Om 8 uur hier vertrokken en om 13 uur  aangekomen en dan nog bijna alle dieren binnen.  Dan is een bezoek aan de Zoo veel beter.

Vrijdag 8 augustus; eerst iets over het eten, de patatjes waren weer harde bollen. Danielle die de klachten moet aanhoren zei : schrijft dat maar.  Welke nationaliteit die kok heeft weet ik niet……  Vanaf 14 uur was het beter de 30 spelletjes.  Ik heb de foto’s al op facebook gezet. Het was een van de beste vermakelijkheden die er al geweest zijn. En door het personeel bijeen gebracht met Inge en David. Het was lang geleden dat ik nog zo gelachen heb, en ben er weer wat door verjongd  Ik kwam in mijn flat en zag nog wat afwas staan en dacht bij mezelf foert das voor morgen   Er volgen enkele foto’s van de deelnemers  en Danielle en mijnheer Plas geblinddoekt die peperkoek trachten te eten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

klaprozen

Zondag geschilderd

En dan dinsdag De biljartclub heeft onze plaats
van het middageten ingepalmd, vier tafels. De biljart is verzet voor hun tornooi dat drie maanden gaat duren  We moesten een nieuwe plaats zoeken.  Nu zitten we aan de inkom van de cafetaria. Zet het maar op facebook zei Louis de zoon van Charlin, en dat heb ik gedaan met een foto erbij. En ze lachen ook nog. Nu zitten we achter de biljart aan de venster in de zo

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag:  ik voelde me niet goed en heb daardoor niet veel gegeten. De frietjes waren ook te plat. In de namiddag heb ik wel gerummicubt en kwam op het idee om de folder van  David op facebook te zetten want hij gaat ons verlaten.

David die ons verlaat                                             David
laat zijn sporen na in “Hof ter Beke”
vergeten zullen we niet.
—————————————-

Donderdag ;  ons moederdagfeest vandaag gekregen.  Van het eten is niet veel goeds te schrijven, het zijn betere tijden geweest.  En ze kwamen zich verontschuldigen omdat de kok tweemaal zout in de soep had gedaan, zo smaakte ze dan ook. Het was niets meer dan wat we elke dag krijgen maar wel duurder, geen aperitief of water. Dat krijgen we wel elke dag bij het eten
In de namiddag was het beter, muziek en dans. De lijndansers kregen genoeg muziek wat voor de gewone dansers niet zo prettig was. Van Sonja en Inge moest ik zorgen voor foto’s  op facebook .  Bloemen van  JanOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

10617495_10201480850382530_864599456_n

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     Inge een danspasje met mijnheer Plas  en met Sonja zotte kuren

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Vrijdag gesloten        Zaterdag een telefoontje van mijn broer dat ze me kwamen halen rond vijf uur om weer eens samen te vieren. De ouders van mijn schoonzuster zijn er ook altijd. Het was voor moederdag.  Hij beschouwd mij een beetje als zijn moeder, is ook 21 jaar jonger;  Het was Benjamin mijn neef die me kwam halen en terug heeft gebracht, onderweg kon hij zijn vriendin nog oppikken  ’s Avonds thuis hebben  we nog wat gechat op facebook. Nog een kleine vergissing gemaakt, ik was weg met Tinneke haar gsm. Het zijn twee gelijken en lagen allebei op tafel. Als ze mij kwamen ophalen greep ik ene mee  maar het was niet de mijne. Ze heeft hem al terug.        Foto’s gedeeld via chatten

10622364_10152722630723825_219064320_n

10622118_10152722630043825_134500738_n

10603000_10152722630453825_1651761942_n

 

 

 

 

Zondag geschilderd en vandaag dan maar boodschappen gedaan met mijn zoon. De poetsvrouw was ook uit verlof. Alles wordt stilaan normaal.

groot

 Dinsdag. gezinshulp gehad, het is een nieuwe en noemt ook Tinneke, Ons eten liet weer te wensen over. Welke nationaliteit die kok heeft weet ik niet. In de namiddag gerummicubt, in de tuin zitten zal niet meer kunnen.
Woensdag  Stefan de kinesist is uit verlof, dus dat is terug massage en turnen. In de namiddag ons gewoon spelletje .  Het middagmaal was vandaag beter, kroketten met stoofvlees, is wel beter met frieten en wat salade. De soep was ook goed.
Donderdag de dag is aangebroken dat David zijn afscheid met muziek wordt uitgewuifd een volle zaal, veel geschenken het meest flessen………….van mij een zelf geschilderd kaartje, dat kan niet anders hé..
  enkele foto’s
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

i

Vrijdag Het eten was goed , asperge crémesoep koude schotel en gebakken aardappelen.  Debby moest lachen als ik zei dat ik dit ging opschrijven.  Onze Jan nog geweest en Mike die me twee interessante tips gegeven heeft voor facebook en de pc
Zaterdag gewoon;  geen zomer meer, maar wel mooie regenbogen

Stilaan krimpt de dag
en draagt de zon haar laatste uur
naar de einder
Zondag:   slecht weer rusten, foto’s geprint en schilderen

2de van deze Maandag, dinsdag,gewoon, gerummikubt.  Het eten laat te wensen over  rijst met kip zou heel goed geweest zijn als ze over alles geen curry saus hadden gegoten, Vandaag woensdag hetzelfde frieten te plat met  hamburger en de mosterdsaus er overheen, alles kon zwemmen. Ze maken van een goede maaltijd een slechte.  De eerste te veel frieten en de laatsten bijna geen, nog zo iets. Donderdag : een goede maaltijd en voor mij toch nog iets te veel saus.   .In de namiddag hobby.
Zaterdag weer een kleinigheid van de biljartclub, bakharing met uiensaus en brood voor de steunende leden. De tombola mag niet ontbreken, het meest altijd fruitmandjes. Paul is de verkoper, hoe meer lotjes hoe meer kans dat is zijn slogan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZondag we stevenen naar beter weer, de laatste stuiptrekkingen van de zomer.De onweerswolken van einde augustus gezien van uit mijn flat in ” Hof ter Beke ”

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe week is pas begonnen en is alweer zo voorbij.  Maandag kon ik niet gaan rollator dansen omdat mijn poetsvrouw er was.  Dinsdag gaan winkelen zoals gewoonlijk met mijn zoon. We hebben een supermarkt hier rechtover. Vandaag woensdag zijn er spelletjes buiten gedaan, maar er was een frisse wind om stil te blijven zitten om te kijken  Donderdag :  turnen, naar de kapster en de hobbyclub .  Onze Jean, Anita en Kathleen kwamen eraan en we hebben dan maar in de tuin gezeten. Gelukkig had Danielle nog wat snoepjes over. Later op de dag nog een telefoon gekregen van Elza voor een etentje, een uitgestelde verjaardag , zij zijn twee maanden weg geweest. Vrijdag :  bierproeven, met een licht hoofd naar huis gegaan maar dat was het waard.   Gedronken en gelachen Onze Jan en Mike waren ook present. De verpleegster van Lucienne kwam haar halen, maar die ging niet mee, ze zou zich zelf wel behelpen.  De foto’s van Mike   Selfies

20140905_18011820140905_18255620140905_18181320140905_18052120140905_18073020140905_182212

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandag; bingo, dat hebben ze wat leven ingeblazen want de belangstelling begon af te nemen. In de namiddag rummikub. Met de bieravond heb ik een prijs gewonnen. Een bon voor een bierpack in de brouwerij af te halen en die is gelegen bij Luik .  Maar ze gaan de brouwerij bezoeken en dan kan ik mee.Het valt wel in de smaak bij de mannenOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo te zien bij Jan en Mike.

Dinsdag drukke dag. Al vroeg gezinshulp gehad, het was Hakima, na het nodige gedaan te hebben zijn we voor de computer gaan zitten, ze wou mijn website eens zien.
Na de middag gerepeteerd voor het koor, niet simpel. Intussen was Mike gekomen om naar Paul zijn laptop te kijken.  Die moest volledig opgestard worden met windows 7  Hij had niet de nodige c d’s bij en hebben onze Jan vroeger doen komen met het nodige. Dat heeft wel tijd gevergd, na vijf uur hebben ze bij mij het nog aangesloten voor het internet, En het laatste gedeelte, de driver heeft Mike de dag nadien bij hem erop gezet en hem bij Paul gaan brengen compleet in orde. Hij was er blij mee.
Woensdag vandaag , een afspraak om te gaan lunchen met Elza en Stan.  Het was weer een gezellig weerzien. In de voormiddag was de dokter al geweest en de kinesist
Donderdag: turnen en  breiclub.
Vrijdag: gezinshulp nadien zitdansen. In de namiddag was het lachen geblazen, maar dat is een beetje in’t water gevallen.  Mijn jongens op bezoek en dat is altijd goed.  Na vijf uur zijn we nog wat gaan zonnen in de tuin, een hoekje waar we nooit gaan zitten,de kruidentuin, nochtans is daar geen wind. Ik denk omdat er geen schaduw is.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vandaag zaterdag onze Jan ook even binnen gewipt, een pint komen drinken in de cafetaria. Hij was toch in de buurt want moest Mike zijn vissen gaan eten geven, die is enkele dagen weg. Lady zijn hondje  houdt hij ook bij.
Het fruit is op,  morgen terug aanvullen.  Elke morgend een appelsien, een banaan en seizoenfruit.  Op mijn tafel staat ook mijn tekenplank  Eén plaats om te eten is er nog. En voor ’n grotere tafel is ons flat te klein.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZondag , naar het winkeltje hierover geweest om mijn fruit coupe aan te vullen en yoghurt hoort er ook bij. Verder thuis rustige en warme dag.   Nog eens 5-7-5

Het volle maanlicht
licht onze mooie tuin op
en houdt trouw de wacht 

Maandag, rollator dansen, oefenen voor de opendeurdagen.  Dinsdag, repetitie voor het zangkoor, zaterdag namiddag op linkeroever met Axl Peleman een initiatief van het Zorgbedrijf. Kledij moet overwegend groen zijn.  Onze Jan nog geweest, die dacht dat er iets mis was. Hij kreeg geen antwoord met zijn g s m, natuurlijk de mijne was volledig uitgeschakeld. Opladen en mijn wachtwoord opnieuw inbrengen.  De dagen vliegen, een week is niets. Het is alweer maandag, het is zo druk geweest de laatste dagen.  In de cafetaria gaat het tornooi verder van de biljartclub en zolang het warm weer was hebben de buiten spelletjes nog plaats gehad. Skrolf, kubbe, petanque e20140919_155926n wij rummikub

in de schaduw20140919_155939

20140919_160130

 

 

 

 

 

 

Vrijdag avond zijn we naar het “Antwarps ” teather geweest. Met Maria van de Jos stilletjes naar onze flat gegaan, het was 23 uur. Zaterdag in de namiddag naar het dienstencentrum ” Linkeroever ” gaan zingen met  Axl Peleman  en het koor onder leiding van Hans Primusz  Inge was mee om voor ons te zorgen, het was ook nodig. Er was zoveel volk dat niet iedereen binnen kon. Een foto uit de krant en een met onze Jan en Inge
20140920_1611472de

 

 

 

Dinsdag bij mijn broer de verjaardag van Kathleen gevierd, zoals altijd aangenaam gezellig met de nodige kaas en wijn, en het gezelschap.
Woensdag
, eerst de kinesist, in de namiddag spelletjes, binnen want voor iets buiten te doen was het te nat, ook boodschappen gedaan met mijn trouwe helpers Jan en Mike Donderdag, turnen en de brei en haakclub, hobby is niet het goede woord want er wordt niets anders gedaan, en schildersgerief kan ik niet meebrengen.  Mike was er, hij moest Inge zien.  Hij wordt vrijwilliger hier, en zal zaterdag met de open deur dagen mee zingen.
Vrijdag; mijn gezinshulp Silvia kwam wat te laat.  Ik was al klaar en het werk gedaan, we hebben dan maar wat gebabbeld, tot het tijd was voor naar Inge’s koffieklatch te gaan. Voor de maaltijd was er gebakken Pladijs zogezegd en wat kregen we een kleine  Schol  gestoomd en niet gebakken  Het was weer een gezaag over het eten. In de namiddag is kleding Donellis de wintercollectie komen presenteren.  Heel veel keus.donelli

Carine was de mannequin.  Na wat gepraat te hebben over de markten en zo heb ik er weer een fb vriendin bij.

Zaterdag gewone dag niets bijzonder, alleen met Marc en Rosette wat nagepraat over de foto’s en filmen van het zangkoor Zondag rustdag. Het was mooi weer maar bl bruinben toch maar binnen gebleven
Ik heb geschilderd.  Maandag rollatordansen de laatste keer voor de open deur dagen de komende vrijdag. Kleding zwart en wit.  Ik ben benieuwd hoe dat dit gaat aflopen.In de namiddag rummikub. zoals gewoonlijk.                             Dinsdag, gewoon, het middageten was goed, in de namiddag rummikub  Woensdag. Het biljarttornooi is nog altijd bezig. Het was ook de spelletjes dag.  Buiten nog Skrolf, Kubben en Petanque  en in de cafetaria de binnenhuis spelletjes.  Na sluitingstijd nog gaan winkelen met onze Jan  in de supermarkt rechtover de deur
Donderdag;  turnen, kapster breiclub. Er was ook weer een studente Anelies. Ik heb er wat mee gepraat, ze woont in Londerzeel en komt met de trein naar de school in Antwerpen. dat sprak me wel aan omdat ik iets dergelijks heb meegemaakt in de oorlog.  Van Opwijk met de trein naar school in Mechelen. Onze Jean ook even gezien maar geen tijd gehad om iets te drinken. Mijnheer Plas kwam me halen terug naar de hobby. Er waren twee journalisten die in opdracht van het Zorgbedrijf een project aan’t opstarten waren. Eén daarvan was bejaarden hun levenservaringen te vertellen die ze dan bundelen in een boek, met foto’s en in mijn geval met gedichten in verweven. ze hadden mijn website al bekeken. Het andere ging over breien. Ik heb niet veel interesse gemerkt, we zien wel.
Vrijdag eerste dag van de open deur dagen. De cafetaria volzet , plezier, drinken en snoepen, eten, tombola. Ik stond op het punt om naar boven te gaan stond onze Luc er, mijn oudste zoon die markten doet. Hij had een lange broek bij van Donellis, wat ik gevraagd had, maar verwachtte hem pas morgen. Hij had nog de laatste match tennis van het seizoen te gaan. We zijn dan maar blijven drinken en babbelen tot zes uur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Zaterdag:  weer een vrolijke dag. Na de mosselen, en ze waren heel goed  kwam het personeel in gang. met het aangekondigde hof ter beke zingt. ze zijn begonnen met vier, maar stilaan vermenigvuldigde dat  zich.  En met onze Jan en Mike  en Inge erbij en Liliane wordt het gauw een feestje. Het was geen zes uur nu maar wel kwart voor zeven, als ik met Maria van de Jos naar onze flat zijn  gegaan.  Lisette was er ook nog bij. Haar zoon en schoondochter hadden ze bij ons nog gedropt.  Jan en Mike gingen nog barbequen .  Liliane heeft met mij eens gedanst ” sur place”  dat doet wel iets iemand eens goed vast pakken. Er werd nog eten uitgedeeld ook. Onze Jan heeft bijna alles gefilmd  Met David nog een babbeltje en op het laatste nog wat grappigs door de entertainers. Een foto met de eerste vier. Sonja, Inge, Danielle en Debby. Hier was alles nog in orde en die twee nog nuchter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

nw groot

 

 Zondag  rustdag,  gerust en geschilderd  Maandag: geen rollatordansen, de zaal was bezet. In de namiddag den try- out gaan zien van een toneelstuk  Dinsdag:  de plaats weer geruimd voor de biljart. In de namiddag rummikub en later nog gaan winkelen met Jan en Mike,  Woensdag:   eerst de dokter dan de kinesist en t’ was tijd om te gaan eten.  Spijtig dat viel weer niet mee, de frieten niet doorbakken en het vlees te taai en weer de plaats geruimd voor het biljarttornooi en voor de verandering rummikub.  Op facebook staat er een foto. Ze hebben ook gebeld van het Zorgbedrijf om te laten weten of er interesse is voor dat nieuwe project, het boek en het breien.Donderdag : turnen en breiclub, Aan mijnheer Plas gezegd dat er geen interesse is voor een levensbeschrijving uitgezonderd ikzelf. Hij ging het zeggen. Ik vind het belangrijk en de jaren hier staan al op mijn website, ook omdat ik leef met de stille doder ( osteoporose in de hoogste graad )
Vrijdag;  zitdansen en in de namiddag de verjaarders gevierd , er was appelstrudel met ijs, hij was heel lekker alleen een te klein stuk. Inge was de dj van dienst en het was goede muziek.
Zaterdag:  Gewoon als altijd.  Onze Jan nog geweest  hij moest een boekenrek verwijderen en het schilderij lager hangen.
Zondag : geschilderd
Maandag: geen rollatordans, vanwege een toneelvoorstelling voor kinderen. poetsvrouw geweest, ook onze Jan die het boekenrek kwam halen en vandaag dinsdag was hij er weer om te gaan winkelen.
De biljartclub heeft de halve finale niet gehaald. Van “Hof ter Beke ” zingt, heb ik twee video’s op facebook staan, dat is ook het werk van Jan, twee maal 17 minuten.  Een blijvend aandenken. Woensdag Jan weer gezien, hij moest met Lady  naar het hondenkapsalon. Donderdag:  turnen, kapster en breiclub.  Jean en Kathleen geweest.
Over het middageten wordt er weer geklaagd, uiensoep met kaas, dat is bij sommigen nogal een klucht.  Wij zijn ander eten gewoon, van vroeger thuis.
Vrijdag; Mosselfeest en een dansnamiddag met dj Danny Van Tichelen van Radio Minerva; Het was gezellig, heel wat anders dan de muziek die ze hier zelf draaien, al hebben we daar ook veel plezier mee, maar dansmuziek en een goede dj is toch wat anders.  De mosselen waren heel goed, al hebben we er lang moeten op wachten. Tot overmaat van ramp begaf de elektriciteit het, het was aan en uit, Ik heb gebeld naar mijn zoon die de raad gaf om  alles wat niet nodig was af te sluiten. wat ze dan ook gedaan hebben  En zo was het toch nog een geslaagde dag.
Onze Jan heeft er ook nog een stukje van meegepikt, en zag dat het goed was.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Zondag nog een warme dag, maar het zal wel de laatste zijn, ik heb nog wat in de hof gezeten met Lisette, in de zon voor de vitaminen  .Maandag  rollator dansen. het was een paar weken geleden en dat voelden we wel. Bewegen is wel nodig  En deze keer was het eten goed.  Buiten scheen de zon maar ik ben toch binnen gebleven, de poetsvrouw was er en  heb  daarna nog een paar uur met Joske gerummikubt.

Dinsdag: al vroeg gezinshulp gehad, het was Inneke.  Het middagmaal was ook goed. Weer moesten we ons haasten om plaats te maken, het was de finale van het biljarttornooi, op vrijdag de zevende november de prijs uitreiking met grootse tombola. Paul is al ijverig lotjes aan ’t verkopen.  In de namiddag zoals gewoonlijk………. het regende pijpenstelen en rukwinden, daar kon onze Jan niet door en komt een paar dagen later, boodschappen doen is ook niet zo direct nodig.  Vrijdag, gezinshulp, een stagaire Jana haar eerste dag hier en ik was haar eerste klant en ze vond het goed
Zaterdag  25 oktober, naar Lozanahof , Madeleintje gaan bezoeken, ze was zo blij als ze ons zag. Marc de man van Anita is ons komen halen, Lisette, Imelda  en mij. Rond vier uur was het tijd dat ze naar haar kamer  ging en zijn wij thuisgebracht.

10632615_939914699370354_465670364703269781_n

10710877_939914779370346_5142669045552305882_n

 

 

 

 

 

Zondag niets bijzonders, een beetje geschilderd en veel nagedacht.
Maandag;  rollatordansen, Inge had een nieuwe uitgedokterd maar het was veel draaien, er zal nog op geoefend moeten worden. Dinsdag: gezinshulp Hakima en verder een gewone dag, wel een half uur in de zon gezeten , opgelegde therapie voor het aanmaken van calcium en dan maar gerummikubd. Woensdag niets bijzonder, in de zon gezeten, Donderdag  geen turnen, Stefan is met verlof Hobby, de twee eerste uren waren stil en aangenaam , als er babbelaars bijkomen is het gedaan. Er zou beter een babbeluur bijkomen  Vrijdag geen zitdansen, maar wel koffieklatch. Ook een half uur in de zon gezeten  In de namiddag hebben de linedansers geshowd en snoep verkocht voor nieuwe truitjes. Wij zouden volgens Inge een wafelbak houden voor truitjes met de vermelding DANSEN ANDERS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag 1 november gesloten, in de tuin gezeten, de zon brandde op de middag

In het week-end geschilderd  wilde

 

 

Maandag;  om acht uur vertrokken naar Van-Dieu, de abdij en de brouwerij gaan bezoeken. Gelukkig het regende niet en het is weer een schone dag geworden? Een volle bus, de meesten waren van de biljardclub. Het is er groot en  heel oude gebouwen. Ik had nog een bon voor een giftpack dat ik daar moest afhalen. Inge had er me nog aan herinnerd de vorige dag langs facebook.  Lilian had er ook een en die heeft de mijne  mee bezorgd. Het was nogal zwaar, zes flessen tripel.  Er waren wat trappen in de abdij, maar geen nood, mijn rollater en ikzelf kwamen altijd goed terecht.   Handen genoeg om te helpen, het zijn allen fijne mensen.  Op het plein en het gaanpad lagen steentjes en was nat, wat nogal duwen was met de rollator.  Ik had hulp van Sonja die mee hielp duwen en ook Inge was heel behulpzaam. Het eten was goed en ook de bierproeverij.    De winkel had ook goed te doen , daar heeft de bus nog  even moeten voor wachten  Een mooie trip, ik ben blij dat ik er bij was, enkele foto’s

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

De rest van de week niets te doen……..tot vrijdag de uitreiking van de beker aan de winnende ploeg van het biljarttornooi dat tot stand is gebracht in het teken van dertig jaar Hof ter Beke. De zaal was eivol bezet. Ik zat achteraan, Ik had een afspraak met Carine van kleding Donellis, Nadien in de cafetaria kwam mijn broer eraan en aangezien Carine in Hoboken opgegroeid is kenden ze veel dezelfde mensen.  Daar is dan wel wat gepraat.   Foto van de volle zaal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met de tombola liep het wat stroef en hebben ze lijsten gemaakt met de winnende nummers. Ik had veel loten, maar geen prijs, we zijn er toch altijd bij als er iets te doen is, en er komen nog plezierige momenten.  ( volgende vrijdag playbackshow door het personeel, en ze gaan de zotte toer op ) liedjes door dertig jaren heen!!!!
Maandag, geen rollatordansen, Inge was er niet, dan maar in de zon gezeten, dat is ook belangrijk.  De botten beginnen te kraken.  Het middageten was weer een ramp, gestoofd witloof maar bij de meesten verbrand.  Cony die naast mij zit had twee kleine stronken en met het verbrande er af  schoot er niets meer over. De volgende dagen gewoon. Vandaag donderdag is de hobby niet door gegaan, Door het repeteren voor de show morgen moesten de kaarters in de kleine zaal waar wij normaal met de hobby zitten.  Gepraat dan maar. Lieve ging vroeg naar huis en Joske zei gauw dan spelen we maar rummikub . Later met Jan nog boodschappen gedaan.                     Vrijdag de grote dag . het personeel was er klaar voor, de playback show. Het was weer een spektakel met dertig nummers die ze brachten, Mijnheer Plas, Sonja in form ook de rest. Een volle zaal en pret alom. Enkele foto’s, ik zat te ver van het podium om goede foto’s te maken, onze groepje zat zelfs niet samen, van voor zoals altijd, de plaatsen waren al benomen.  Er waren meer mensen van buitenaf als bewoners, en de plaatsen al genoteerd als bezet één uur voor het begin  De bejaarden van het centrum moeten hun plan maar trekken. Ik ben weer aan’t zagen, mag niet het leven is te kort.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

De dagen vliegen, dus ook de weken. Hoe zou dat komen, we hoeven niet meer te werken, dus de hobby’s. En gezien de leeftijd zullen we ook meer onze zetel verslijten. Ik zal eens opnoemen: rollatordansen, zitdansen, turnen en verder met de P C dagboek, facebook, e-mails Verder nog breien en haken, en ‘ last but not least ‘  schilderen.  Bijna elke namiddag in de cafetaria  rummikub. Vandaag dinsdag is kleding Diego met zijn winterkleding geweest.  Verkopen doen ze toch, de meeste mensen komen niet meer buiten.  Zondag heb ik geschilderd,

3de nog l

Woensdag een quiz  met Inge over dertig jaar belevenissen, van alles wat. De opkomst was weer niet groot en toch hebben we ons geamuseerd  Donderdag, turnen, kapster en haken en breien,  er is weer veel gebabbeld, het is meer een babbelclub. Vrijdag  snoepnamiddag, s’avond was er nog een quiz, de slimste straat voor de buitenstaanders.
Maandag  24 november uitstap naar Hoboken DC Portugesenhof, met de staking een hele bedoening met de verplaatsing.  Het was een verzorgde en aangename dag. Het middageten was heel goed.  De muziek door dj Van Tichelen van radio minerva en een optreden van de zangeres Lindsey. Dat was nogal kort. Er werd veel gedanst en plezier gemaakt .  Mijn schoonzuster ook  gezien, die woont nog in Hoboken. Op de foto, op de dansvloer, die kan het nog. De bus was er stipt om 17,30 maar het heeft wel wat geduurd om iedereen erin te krijgen.  De chauffeur vertikte het om te helpen, de koffer ging niet open van de bus, dus rolstoel en rollators alles in de bus. Kun je u zoiets voorstellen, met bejaarden.  We zijn  gezond en wel thuis gekomen, en  de ongemakken  waren we vlug vergeten

OLYMPUS DIGITAL CAMERASonja heeft een video gemaakt te zien op facebook

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vrijdag

Een bijzondere dag, feestelijkheden om het einde 30 jaar Hof ter Beke te vieren. Een speech van genodigden en de centrumleider mijnheer Plas. Binnen +- 5 jaar zou hier een vernieuwde bouw moeten staan. We wachten af. De namiddag was fantastisch, een receptie met de nodige drank en hapjes.De muziek werd verzorgd door de Ruth Mc Kenny partyband. Er werd gedanst, gelachen en gedronken. Hoe later hoe plezanter het werd, De muziek om met de zakdoek of servet te wuiven dat gebeurde met op de tafel te staan ( voor die het nog kunnen )  Ik ging naar boven  met Cony en Cris. Aan de toog werd ik nog aangeklampt door mijnheer Plas die me voorstelde aan een sociale werkster die hier wat verder op het bureel zit. Ik moest haar op facebook als vriendin aanvaarden of ze werd kwaad!!!  Ik zal dit eens uitzoeken.  Ik moet haar eens gaan halen om hier een babbeltje te doen. Dertig jaar is in schoonheid afgesloten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Zaterdag:  in de late namiddag kwam eerst Mike aan dan onze Jan.  Rummikubben was gedaan. Mike moest Paul hebben en Jan mij. In de flat nog wat gepraat over de komende feestdagen. Mike had gebeld naar Jacy Lafon, die zou ons zien na haar show die wij gaan zien.
Zondag geschilderd.

nogmaals       Einde van zesde bladzijde……….nog even 5-7-5

virde

Midden in de stad
in een uitgebloeide tuin
stoelen en banken

Gevallen bloesems
beginnen hun tweede reis
in de winterkou