Dagboek 4


Nu begin ik met augustus 2013

Augustushitte
een kauw hapt naar een vliegje
en dommelt weer in

Eerste hittegolf van ’t jaar, het is dan ook de moeite; heet buiten, heet binnen.
Zaterdag l.l. nog een etentje van de biljartclub gehad. Het was goed en gezellig.
biljartfeest 30-7DSCF4258

 

 

Koud buffet, voldoende variatie,
en de zaal goed bezet zoals gewoonlijk. Die mannen die kennen er iets van.

 

 

 

 

s’Avond een flink onweer met water overlast, wat hier ook het geval was. De kelder ondergelopen. Zondagochtend pompiers.
Elektriciteit uitgevallen plus enkele liften.  Dat heeft een paar dagen voor ongemak gezorgd.

De vogelmarkt een leuk beleven
De markt van de honderd nationaliteiten
De schouwburg als decor, zo is er maar één
En zonder twijfel met de meeste specialiteiten

Op zondag morgend nog eens naar de vogelmarkt geweest.  Altijd aangenaam onze Luk in zijn kraam zien staan.Volgende zondag neemt hij deel aan het Unicef tornooi tennis te Aartselaar. Het is een fervent tennisser evenals mijn dochter Annemie die ook deelneemt. Die heeft de jeugdploeg van Edegem onder haar hoede

Afbeeldingen 17.0 markt 004

 

Minolta DSC

 

 

 

 

Hier blijft alles rustig en kalm. Het is te warm, alleen goed om in de tuin te zitten…. En dan is de hitte voorbij. In de cafetaria is er niets te doen alleen bingo op maandag. Het verlof doet zich voelen. Donderdag hobby, saaie bedoening; Joske door haar verwondingen van haar val was nog niet present. Ik werd onwel, was het door de stilte, er wordt niet gebabbeld  om niet afgeleid te worden van het werk,of was het de overgang van de hitte naar kouder weer.Frisse lucht gaan scheppen met Tim de poes in de buurt, maar ze doet haar goesting, ook als ze op de schoot wil zitten. Eigen aan een kat, en volgens Nieke is dat als een man die doet ook zijn goesting. Daarin sta ik haar bij.

Vrijdag in de tuin een interessant gesprek gehad met Maria van de Jos en Jules, die is van veel op de hoogte.Wat ik hier allemaal gehoord heb en wat er gebeurd had ik nog in geen zeven jaar gehoord. Tinneke ook niet………..  De tijden veranderen of wij trekken het ons niet aan
Maandag zoals gewoonlijk bingo
Dinsdag kleine verhuis gedaan in de living, er kwam een salontafeltje bij, met de hulp van Danielle en s’avonds met onze Jan, ze ziet er nieuw uit en intussen is mijn plaid ook af. Vele kleuren maken het gezellig.DSCF4280

14 augustus moederdagfeest. Koude en warme schotels, was heel goed. De muziek was minder, weer met de zanger die Engelse evergreens zingt? De muziek van David is beter om mee te zingen. Na het eten ben ik buiten gaan zitten met Maria, de grootmoeder van David. Zij was blij eens buiten te kunnen zitten, bij haar thuis kan ze dat niet. Zo een tuin als deze is een gezondheidskuur als je er gebruik van maakt want op 15 augustus zat er niemand buiten uitgezonderd “ik”.

DSCF4268

DSCF4265

 

 

 

 

 

Met de feestdag gesloten en de tuin leeg, dat is uitzonderlijk.

tussenin een haikoe

de merel op het gazon
loert met één oog naar mij
en pikt de pieren

Telefoon gekregen van onze Luc Hij heeft al twee zondagen niet op de vogelmarkt gestaan door het tennistornooi en als het zondag regent ook niet. Dan kan hij zich  bezighouden met zijn kleinkinderen, een zware opgave. Het zijn geen engeltjes, een jongen en een meisje

kleinkind

Benjamin
Vrijdag in de tuin eerst met Joke wat bevindingen gewisseld over de moestuintjes en soms een praatje met Yvonne, ze tekent en schildert ook. Sonja wilt ons een clubje laten oprichten..En dan verder zoals gewoonlijk wij onder ons wat gepraat en gelachen  .Maria van de Jos ging ook eens een foto nemen. Ik laat u raden dewelke; De belichting was oké, de zon scheen in de camera en ze zag niets.

DSCF4276

 

DSCF4275

 

 

Bij gebrek aan mannen hebben Sonja en Inge de containers buitengezet. Dat viel niet in goede aarde alhoewel we er nog mee gelachen hebben, toch zal het  nog een staartje krijgen. ’s Avonds onze Jan nog geweest. Elektrische kookplaat gebracht zo kan ik iets anders  klaar maken..Met Maria van de Jos hebben we het over wentelteefjes gehad. Dat is iets voor het weekend.  Op de computer nog wat bezig geweest, met foto’s want met window’s 7 ben ik nog niet aan het limiet van mijn kennis.

Dinsdag in de tuin gezeten. Onze Jean kwam er aan. Hij had belangrijk nieuws, hij gaat met pensioen en stopt met zijn zaak ” Coosan sanitair ” in Polderstad te Hoboken. Het is een goed idee.De economische groei blijft uit  en de bouwsector doet het niet goed. Ik moet geen reclame meer maken.
Ze hebben een appartement in Blankenberge. Hij is slimmer geweest dan ik, maar ja hij is dan ook 21 jaar jonger.

Inge is ook komen vragen de Vlaamse liedjes die ze al gekozen hebben of we ze goed vonden, er komt ook nog iets over t v reeksen van vroeger; David was bezig met het volgende infoblad.
Woensdag;   Kubbe gespeeld, een gevarieerde ploeg, een foto van de vrouwen plus DavidDSCF4279 kubbe. De tegenstanders waren mannen en hebben verloren. David heeft meerdere foto’s genomen voor zijn archief. De tuin was goed bezet, het was dan ook uitstekend weer.
.Stefan mijn kinesist was ook terug van verlof en kan het niet laten om altijd te zeggen…morgen komen turnen hé.  Het is wel nodig, mijn revalidatie blijft duren.

Vrijdag : zitdansen, in de voormiddag, In de namiddag in de cafetaria waren ze aan ’t feesten voor de verjaarden van de twee maanden, juli en augustus, maar ik denk dat er buiten meer volk zat dan binnen. De ijs coupen gingen van de hand als zoete broodjes. Sonja had de handen vol aangezien Danielle in verlof is. Tot kwart na zes hebben we in de tuin gezeten, Sonja kon moeilijk naar huis en met Jules erbij ging er weer wat over de tong. Mensen, mensen, wat hier allemaal gebeurd, en gebeurd is. Wat er hier allemaal al gestolen is en met de veranderingen die op til zijn zal dat niet beteren,  daar gaan we nog van verschieten als alles op vrijwillige basis zal moeten gerund worden, behalve de directie natuurlijk. In ’t “zorgbedrijf” zit niet veel zorg, wel veel bedrijf. Die rekenen alleen op inkomsten. Wij rekenen hier op de jonge mensen voor de vermakelijkheden.

En daarmee is het weeral weekend. De weken vliegen en de warmte voorlopig ook . Zondag regen?  Alleen in de nacht, buiten was het goed in de namiddag. Zaterdag zoals gewoonlijk in de cafetaria gezeten. Er wordt niet meer gelachen, de kwaaltjes spelen een rol denk ik, aan de uitgestreken gezichten te zien  De leeftijd? Ik hoop dat Inge en David vlug wat afwisseling brengen.
Ook het weer blijft afwisselend zonnig en droog, niets bijzonders te doen,  Uitkijken naar september

Donderdag was de hobby in de tuin. Het was warm, aangenaam het weer en de sfeer was ook goed  De ” Wolboetiek” van Lier heeft gevraagd om een foto van mijn plaid door te mailen, aangezien de katoen die ik heb gebruikt daar heb gekocht. Zal ik zeker doen. En zonder handwerk geen plaats aan de werktafel, alé dat is de regel, dan maar aan de tafel ernaast een praatje gaan doen met Tinneke en Maria van de Jos. De tuin was in trek, alle
stoelen bezet

voor het web laatste 27- 6 - 2012 009Uit de bloembedden rijst
een zuivere zachte geur
van lavendel en nog meer
een statige zonnebloem
kijkt op ……….en lacht

 

Vrijdag, een tochtje op de Schelde. Inschepen op het eilandje aan het Mas. Veel gezien in de Antwerpse haven, in de dokken, de bedrijvigheid tot aan de Nederlandse grens

Het weer was goed, het eten was goed. We hebben mensen leren kennen, aangename,en aangezien ik zonder rollator was moest ik wel af en toe geholpen worden. Het doet deugd, je voelt de warmte aan van de mensen die behulpzaam zijn. Hier overvalt me soms de kilte  Mijn aandacht gaat naar William voor zijn inzet en Roseke die een deel van William’s taak heeft overgenomen. Ook David die zijn mannetje heeft gestaan met zoveel volk. en de dochter van Maria Haring die de mensen van de boot hielp en geen seconde twijfelde om naar boven te komen omdat ze zag dat het me alleen niet zou lukken. Mijn dank!

DSCF4290

 

Ook ons Lizet die geen seconde van mijn zijde week en arm in arm een bank opzochten tot het busje er was
gelukkig want het begon te regenen.

 


Stroom waar oevers verdronken

Onder druk van verscheidenheid
Dezelfde wind wordt gedronken
Door vogel, plant en nijverheid                                                   DSCF4288
Waar polders en dorpen verdwijnen
Zal fauna en flora nooit verkwijnen
De natuur eist zijn tol en rechten
Langs de stroom waar oevers vechten
J C
      

Vertrek en  aankomst aan het Mas

images[5]
Museum aan de stroom gelegen op het eilandje. Een bezoek moet je plannen want je kunt niet alles in één keer zien. Het is wel de moeite waard , een opsteker voor onze stad

En zeker onze stad aan de stroom waar we fier mogen op zijn.

Amerigo_Thomas_Heuser.JPG.h600

Verder rustige dagen, in de tuin , gelezen ,geschreven en gehaakt, getaterd
Woensdag kubbe, met de stokken gooien. Ik denk dat er geen enkele keer zoveel volk in de tuin gezeten heeft. Het is alsof ze de zomer willen afsluiten. Alle stoelen bezet.

DSCF4299

 

 

een ploeg van zes man
twee maal drie tegen elkaar
gooien met stokken

 

 

                 

DSCF4297

Het beste zullen we wel gehad hebben, als de zon maar schijnt kan het nog goede dagen geven en kunnen we nog wat genieten

Mireille brengt ons nog altijd de koffie na het middag eten, zoals jaren geleden. William kan nog niet achter de toog helpen. Hij ziet het nog niet zitten. Ik heb gehoord dat hij toch terug gaat komen.DSCF4301

 de geur van koffie
 neemt ons telkens bij de neus
 na het middagmaal

De hobby had weer in de tuin plaats, het was dan ook uitzonderlijk mooi weer. De sfeer was goed, maar ik denk dat het te warm was om iets te doen. Aan de bedrijvigheid te zien lag de hobby plat    In de voormiddag  hadden we al turnen gehad, onze schouders kunnen het niet allemaal meer aan. Elke uitvlucht was goed.
Onder de bomen en de zon die met het gebladerte speelt zijn wij hier toch verwend.
Spijtig de laatste zonnekloppers voor dit jaar………..

DSCF4302

 

 In de tuin de herfst
 in de regen langs de muur
 een eenzame roos

Oudjes op een bank
als de meeuwen naast elkaar
en met zicht op flats

Vrijdag zitdansen. Er was behoorlijk veel belangstelling. Inge was tevreden.

141_dc_hof_ter_beke

 

 

 

In de namiddag zijn de Line dansers aan het nieuwe seizoen begonnen. Een foto in de tuin genomen, helemaal rechts Cony

linedansers

Buiten was het niet zo goed, afwisselend nat en droog. In de cafetaria was er nog een vergadering met het zorg personeel,wat hapjes en muziek tot in de late uurtjes.

Zaterdag, rustdag. Buiten wat frisse lucht en zuurstof opgedaan  Het is herfst.
Maandag in de voormiddag een wandeling gemaakt rond de blok.  Enige beweging is wel nodig, onder leiding van Inge..
                       Pim vangt de muizenDSCF4218
                       is druk bezig in de tuin
                       trofee’s voor Tinneke 

De rest van de week kalm, binnen blijven. Donderdag zijn er enkelen naar Café Kiebooms geweest in de binnenstad, een café uit de jaren 50 voor muziek en dans. De dag nadien vrijdag hebben Roseke en Maria van de Jos er nog een staartje aan gebreid in de cafetaria na het  vertonen van de foto’s genomen door David van de verschillende activiteiten.

DSCF4307 DSCF4308

 

 

 

 


Ze gingen op zwier
In de stad in Café Kiebooms
Laat zijn sporen na 
in Hof ter Beke
Ze praten voluit over het plezier
En genieten er nog van …hier  

vandaag zaterdag   de biljartclub gaf een bak-haring namiddag. Een aangenaam samenzijn, aan de foto’s te zien, een gedienstige dame en  een” happy end ”

DSCF4309  biljart bakharing DSCF4311

 

 

 

 

 

van het gezelschap
neemt de laatste bezoeker
het geluid mee

Maandag, Het toertje gedaan rond de blok, onder begeleiding van Inge. Om de conditie wat in tact te houden. We zitten te veel. Dit zullen we elke week doen en geleidelijk iets verder gaan. Dinsdag was het vergadering van de bewonersraad. Daar ben ik niet naartoe geweest, er wordt al genoeg gebabbeld.  Ik woon al zeven jaar in de onveranderde flat, en voor inrichting moet men toch zelf zorgen.
Woensdag is er een professioneel danskoppel geweest om wat stijldansen te laten zien. Het was wel op goede muziek door David natuurlijk.     Foto van het danskoppel

DSC00043

DSC00056

 

 

Vrijdag: zitdansen en om 14 uur  quiz met Inge en David over de oude T V programma’s – presentatrices enz.

Mijn broer kwam er nog aan om te vragen of hij mij kon komen halen zaterdag voor Kathleen haar verjaardag  Het was dan ook gezellig. Niels had allerhande hapjes klaargemaakt, hij is wel goed in de keuken. Aan drank was er ook geen tekort,  een nostalgische herinnering aan onze jonge tijd veertig jaar terug.Tegen de avond waren er een bende jonge mensen samen en zijn wij drie ouderen, ik en de ouders van Anita mijn schoonzuster  maar naar huis gegaan.

verj. Katl.

Kathleen heeft een appartementje dat gemaakt is onder het dak, de zolderverdieping van de villa van mijn broer, dat noemt een kangoeroehuis

een passende haikoe

In de grote mand
delen zij elkaars warmte
de hond en de poes

verj. Kathl

Daar hebben ze geen gebrek aan.
de poezen lopen door het raam over het dak binnen en buiten

Zondag ben ik eens in de Brederodestraat geweest, ik heb er een maaltijd besteld bij Sef ,een Turk. de frietjes zijn er lekker, en al de tijd dat ik gewacht heb, heb ik geen enkele Belg zien voorbij komen. Ik kreeg een raar gevoel; ik waande mij in het buitenland, in de achterbuurt van een grote stad. Terug in mijn flatje en ik zag de grote tuin van Hof ter Beke in de vertrouwde omgeving voelde ik me weer thuis, De zalige tijd van “buiten gaan” is voorbij. Antwerpen zuid is de Turkse wijk. Het Kiel en Hoboken zijn Marokaans

over de daken
en alleen daar kan het nog
de stad in rust en vree

Maandag de gebruikelijke wandeling met Inge en in de namiddag in de tuin gezeten. Het was goed, windstil en zon.
Dinsdag in de tuin, het gezelschap gehad van onze Jan met Lady ons hondje en Mike. We hebben het gehad over de heilzame werking van saffraan en honing. Hij voor zijn hart en ik voor mijn gehele gestel. Kwestie de veroudering nog wat tegen te gaan.
Woensdag geen kubbe meer in de tuin, wel binnen Rap-Klap. Heeft niet zo een denderende indruk gelaten. Altijd iets nieuw proberen.

DSCF4316

DSCF4317

Inge vervangt mijnheer Plas,  die heeft in zijn nieuwe functie meer werk te doen en moest afzien van zijn babbelbox.
Donderdag turnen en zoals gewoonlijk hobby. We hebben een berichtje opgevangen van David dat er een sjaal zou gebreid worden van 30 meter lang. Volgend jaar bestaat ons centrum 30 jaar. Daar horen we nog van, en dat was al vandaag vrijdag. Volgens Inge zullen er veel spelletjes gedaan worden, wie er kan aanbrengen is graag gezien. Het was bij het koffie praatje.
Zondag zoals afgesproken naar Lozanahof geweest om de 80 ste verjaardag van Madeleentje mee te vieren. Marc, haar schoonzoon was onze taximan. Het was weer een emotioneel weerzien. Hier in  h. t. b. aan onze tafel blijft haar stoel nog altijd leeg. Martine heeft vele foto’s genomen, een album staat op facebook.

Mady met Jo Mady met Anita

 

 

 

 

Met Jo De Poorter en met haar dochter Anita, ze straalt gewoon

Maandag hebben we zitdansen gerepeteerd met A T V in aanslag voor de opendeur dagen, als dat maar goed afloopt.
Woensdag het weer dwingt ons binnen te blijven, we hebben dan maar rummikub gespeeld Maria van de Jos Emmy en ik. We hebben weer eens goed gelachen met sommige woorden, bestaat het of bestaat het niet. Tegen het einde helpen we elkaar wel eens. De lachspieren moeten ook getraind worden.
Donderdag bij de hobby waren er weer een aantal van vreemde origine aanwezig. Ook met kleine kinderen. Dat aantal groeit bestendig. Nederlands zullen ze hier niet veel leren, ze vragen niets en er wordt niet met hen gepraat. Alleen Lieve die aandacht heeft voor hun breiwerk en de manier van werken.
Vrijdag was het dan zo ver. Open deur. Stan is scampi’s komen eten. Elza kon er niet bij zijn. De volgende keer dan maar. Het belet Stan niet om er van te genieten, met een glaasje wijn en een koffie nadien naar goede gewoonte. Ze waren dan ook lekker. Debby kan er iets van, ze is heel goed in de keuken en Danielle is ook druk doende bij zulke gelegenheden, die loopt wat af.  Door de drukte het bericht van Elza gemist, ze hadden afgesproken in de Singel. In  de namiddag het optreden van de vinnige bejaarden.  A T V is de ganse namiddag gebleven. Ik ben benieuwd als ze het gaan uitzenden, binnen enkele weken.. De geluidsman herkende ik. Zeven jaar geleden van Café Local aan de gedempte zuiderdokken heeft hij ons daar gefilmd en een foto genomen. De foto staat op mijn andere website.   Ons gezelschap bestaat alleen maar uit vrouwen maar dat stoorde Stan niet.  Ook kwam op zaterdag  Ana Ramon met Flamenco dans en Axl Peleman met zijn vernieuwde Vlaamse liedjes. Het zijn bekende mensen.

DSCF4319

DSCF4326

DSCF4325
Maandag de grote opkuis. Er was geen uitstapje voorzien. Dan maar op eigen houtje wat in beweging gebleven.
Dinsdag, de laatste mooie zomerdag, met Lisette naar de stadsdienst geweest hier vlakbij op ons gemak met de rollator taxichecks gaan halen.
Woensdag, spelletjesdag, maar daar is niet veel van in huis gekomen, en de spreker over verkeersveiligheid had ook niet veel succes. Dan maar wat blijven praten. Ik heb een interessant bericht gekregen van Inge die een telefoontje gehad heeft. Ik wacht het verdere verloop af.
En William staat opnieuw achter de toog. die is er ook goed door gekomen,

DSCF4336

 

 

Er was weinig personeel vandaag. Dat kwam niet goed aan bij degene die er wel waren. Nogal wat zieken.  Danielle had weer een paar schoenen, als het mijn maat is en zo goed als nieuw komt ze er mee af.Salamander of Ara. en het zijn nog mooie ook. Spijtig dat ik niet meer op stap ga zoals een paar jaar geleden, staat in ” users.telenet.be vijf jaar Hof ter Beke ”
De rest van de week niet veel zaaks. Donderdag turnen en hobby,ook vrijdag niets te doen, een spelletje woorden rummikub met Emmy. We hebben Joske en Lisette betrokken bij het spel, dat was wat gezelliger.

een lege tuinstoel                                        dansende takken
de wind blaast door de bomen                  fluisteren wuivend elkaar
staat onbewogen                                         hun geheimen toe

Zaterdag boodschappen gedaan en vandaag zondag opnieuw beginnen schilderen. Eindelijk na zoveel maanden terug water en verf genomen DSCF4333 Ik heb me gedwongen en na een paar uren had ik dit resultaat.
Maandag kreeg ik telefoon van mijn behandelende dokter in het St. Elisabeth ziekenhuis
één jaar geleden. Hij wilde weten hoe het met mij was en of ik kon gaan met of zonder rollator.
vandaag Dinsdag 15 october, Inge bericht gekregen van A T V om een afspraak te maken. Het wordt een gesprek over mijn website. Mijn zoon heeft alles op zijn laptop staan want hij heeft ” vijf jaar hof ter beke ” op het internet gezet daar is niets aan te veranderen De website “Mijn gedichten” is gemaakt door Seppe Gadeyne een vriend van David, daar kan ik zoveel opzetten als ik wil.
In de namiddag een uiteenzetting bijgewoond over thuiszorg, Het is goed om te weten waarop we kunnen rekenen in geval van nood. Mijnheer Plas zei van zoveel mogelijk vragen te stellen, heb ik dan ook gedaan en een foto genomen van de spreekster. Ze is hier altijd bereikbaar. Ze hebben een bureel op de eerste verdieping.

DSCF4337

Vandaag heb ik telefoon gekregen van éne Walter van A T V. Ze komen vrijdag praten over mijn website. Ik ben benieuwd wat dit gaat worden, zeker niet over kookprogramma’s

Awel, ze zijn er nu de cameraman is aan’t filmen en Walter kijkt toe maar hij stelt de vragen. Ik vind het leuk, het is weer een ervaring meer in mijn leven. Je weet nooit op voorhand wat je nog te wachten staat. Dat had ik nooit kunnen denken dat ik een
T V ploeg over de vloer zou krijgen. En dan nog heel knappe mannen ( moest ik er van Walter bijzetten ) de fotograaf inbegrepen  Ik vond het leuk om mee te werken aan hun programma. Walter is dezelfde cameraman als zeven jaar geleden in Café Local waar we te gast waren in verband met de ode aan Antwerpen..
Onze Jan heeft ook een paar foto’s gemaakt. De mannen zijn allemaal zo groot tegenwoordig, ik herken mezelf soms niet meer, en op iets gaan staan, dan is het niet meer realistisch. En ik zal nog krimpen want mijn wervels groeien aan elkaar. Niks aan te doen. Te veel gewerkt en te weinig gesport in de jonge jaren, dat was de naoorlogse tijd.

DSCF4339

a t v j 2

 

 

 

 

Het was een aangename ontmoeting

meerdanbingo_week4913_afl6_pgmm_tn2

 

 

Het is maandagavond, nog altijd aan’t nagenieten van vrijdag. Aan David gezegd dat ze veel belangstelling hadden voor mijn website, ik heb het ook aan Seppe laten weten. Mijn poetsvrouw heeft het tapijt in de living flink onder handen moeten nemen, drie mannen plus onze Jan met hun zware schoenen. Je zag het verschil na de poetsbeurt
Woensdag, drukke dag, dokter geweest, routine bezoek, en mijn kinesist zoals gewoonlijk op woensdag. In de namiddag rummikub gespeeld met Emmie. Joske en Lisette erbij betrokken,  die assisteren ons.  Emmie haar zoon was er even komen bijzitten, die kan ook goed met woorden overweg.  Ik heb zo een dochter, een germaniste, maar die komt niet zo vaak.
Tegenwoordig hebben ze het allemaal te druk..
Donderdag, turnen en hobby dat is een gewone dag. In de cafetaria waren de kaarters aan slag, dat is ook op donderdag.
Vrijdag, In de voormiddag koffieklatch met Inge. Ook de jarigen gevierd dat is om de twee maanden. Er waren vele ingeschreven en maar een tiental aanwezig. Deze maal was het maar saai  Het was in Halloween stijl, daar hebben we niet veel van gemerkt. Tot David de muziek begon te draaien die de ambiance op gang bracht.  Zo is de dag nog iets plezierig verlopen.
Zaterdag Ik ben met Lisette gaan eten in de stad en nadien nog wat nagepraat in de cafetaria. Tegen de avond bezoek van onze Jan . Bed verschoond,  matras gekeerd, dat kan ik niet meer alleen. Maandag begint A T V met de uitzendingen van het Zorgbedrijf, het is niet alleen ” Bingo  ” Er zijn 42 dienstencentra’s er zal wel wat te zien zijn. Elke maandag komen er nieuwe aan de beurt.

mee in de maalstroom
speelt men niet alleen bingo
met de vergrijzing

Donderdag: nog eens gaan winkelen met Kathleen.   Schildersgerief aangeschaft. Ik hoop nu maar dat ik het niet opberg, ik moet de koe bij de horens vatten Ook nog  iets gaan drinken en snoepen zoals gewoonlijk (het moet niet altijd met mijn broer zijn) de snoeper .
Schoenwinkel in en uit. Kledingwinkel in en uit. Ik was keimoe, maar voelde me nadien een stuk beter in mijn bewegingen. Dat bewijst dat we uit onze luie zetel moeten komen.
s’ Avonds onze Jan nog op bezoek gehad. Hij bracht me een nieuwe camera, een vervroegd nieuwjaars cadeau want dat kan ik niet missen voor de foto’s in mijn dagboek.

De dagen verlopen hun gewone gang, soms is er te weinig personeel, en nu nog een week verlof.  De winter is in aantocht, werd met een storm aangekondigd
Ik verlaat dit blad  voor een volgend nieuw -begin november.

Met een paar gedichten uit de bundel  ” De Muze wenk “

nu zal er niets meer komen
ook het verleden sterft in de dromen
alles wat reeds wankel was
aan toekomst geen ontkomen
leven met het verleden door het heden
het vergt tijd om te wennen
het leven niet meer te verkennen

de wind veegt als een bezem
langs de boomkruinen
verkleurde bladeren vallen
op het plat begane grind  

afwezig – peinzend
kijkt men de winter in de ogenvoor het web laatste 27- 6 - 2012 024
schrikt van de rimpels
die ouder worden
het landschap van de handen
dieper getekend zullen eens
de laatste woorden schrijven
de laatste tekening maken