Dagboek 3

Hiermee start ik vanaf  1 mei  2013
Mei goed begonnen, gaan eten in het restaurant ” De Zoute Zoen ” met Tony, het is bij haar zoon, en met Jan haar buurman.  Ze is 90 jaar en het wordt wel moeilijk voor haar. Het restaurant is goed gekend, gelegen in de Zirkstraat. 3 mei komt eraan, geen geloop, niet veel kaartjes.  Er bestaat zo iets als G S M en facebook en e-mail.  Men moet met zijn tijd mee en aan alles wennen.  Gelukwensen genoeg op facebook.
Zaterdag zijn mijn broer Jean geweest , mijn schoonzuster Anita en mijn zoon Jan. Allen in de cafetaria.  Altijd gezellig.
Zondag
in de tuin gezeten het was uitzonderlijk goed weer,
 Maandag ook en Mireille brengt onze koffie.  Onder de bomen, zalig, ze moeten nog wat groener worden dat we wat meer schaduw krijgen.  De merels fluiten er lustig op los.  Zijn ze nog op zoek naar een vrouwtje?  Hun nest is al gemaakt, ik ben benieuwd of er jongen gaan komen, eten hebben ze genoeg, pieren komen naar boven met die nattigheid. Er zijn ook kippen, daar zitten de kauwen, duiven en meeuwen te eten.
.
In de cafetaria en in de tuin .

 

 

 

 

 


Op 19 april kreeg ik een mail van 
jolien.dhauwer@fremantlemedia.com om deel te nemen aan de preselecties van Belgium’s got talent in Vilvoorde, dat was even schrikken.  Ze had mijn website gezien en dacht dat ik daar in aanmerking voor kwam, maar ze wist niet dat ik niet rechtop kan staan door mijn operatie, en dus niet in aanmerking kom.  Men kan er wel eens mee lachen.   En verder weinig te doen.
 8 mei woensdag  de dokter geweest, alles o.k. min of meer
Donderdag  was het gesloten O H Hemelvaartdag. 
Vrijdag 
 boodschappen gedaan en onze Jan op bezoek gehad.
11 mei zaterdag
, slechte dag gehad, alé minder goed. Lucienne een dame in een rolstoel, half verlamd wou voor mij in de cafetaria absoluut een stoel gaan halen met armleuning,   Ik wou niet dat zij dit deed, en toch sleurde ze er éne mee. Ze is moedig en trots.  Een voorbeeld met zo een handicap!   

 

 

 

 

Een foto van Lucienne

Zondag 13 mei gaan lunchen in restaurant de ” Nachtegaal” aan het Middelheimpark met Els en Stan, een gewoonte die blijft bestaan.  Het is er gezellig en goed.  Daarna een kleine wandeling gemaakt in het park, het ruikt er bijzonder goed na de regen. De bosbloemen komen open, veel azalea’s  geel en roze en de rododendrons lila.

    Het restaurant en wij op het terras overdekt, het was te fris buiten.

Maandag
nieuwe week begonnen, de regen blijft hangen in de bomen. Tomatensoep met ballekes, als je geluk hebt met de ballekes.  Een foto van de soepbedeling door Debby en Moktar De hoofdschotel komt nadien, . Soms is er geen eten genoeg voor iedereen en moet er bij gehaald worden.Woensdag rummikub gespeeld de gewone, en met de gewone ploeg, nog dezelfde vier, van twee à drie jaar geleden. En dan donderdag, eerst gaan turnen, naar de kapster geweest, en daarna nog wat gaan haken aan mijn plaid en daardoor het bericht van Kathleen gemist.  Ze komt nu wel morgen.   Een foto van Karin de kapster —  en hobbyclubje.   Binnen blijven, de ganse dag geregend.   Ontmoedigend zo een weer.  De vogels fluiten niet of weinig, men kan geen venster open zetten en de verwarming blijft aan want de kilte zit binnen.

    __________________________________________ Dit beertje heeft vier maanden bij mij in ’t ziekenhuis gelegen. De verpleegsters zetten hem telkens op mijn hoofdkussen na het opmaken van mijn bed.  Gekregen van Kathleen die het had gekocht ten voordele van de gehandicapten. Ik heb de foto ook op facebook gezet.  Nu heeft hij een ereplaats in mijn flatje.
 Ik had er veel hulp van, hij hield in de nacht mijn alarmbel bij, zodat ze niet op de grond viel.   =======================

Vrijdag is Kathleen dan geweest.  Het hoesje voor haar gsm was af dat ik gehaakt had, zo is die gsm ook weer beschermd.

Zaterdag met Lizet naar kleding Volders geweest, iets gaan afhandelen.  Ik ben niet honderd procent tevreden met zijn uitleg.   Zijn verkoop is duurder op verplaatsing dan in de winkel. Rok en t-shirt beide 5 euro goedkoper in de winkel.  Ik heb het ondervonden.  Nog iets gaan eten en met de taxi terug naar H T B…..
..
Later is mijn zoon nog geweest, de oudste Luk.  Het was lang geleden.  Hij staat op de markt  met kleding, mooie stukken uit Parijs, handtassen ( speciale ) rokken, broeken t-shirt’s en  sjaals. Met dit slechte weer is het knokken als zelfstandige.  7 dagen op 7 een markt, soms twee per dag uitgezonderd als het regent. Morgen zondag is het de vogelmarkt. Enkele jaren terug  ging ik elke zondag een kijkje nemen.  Voor mij was het vertrouwde materie.  Vandaag kwam hij van Kontich, om 13 uur moeten ze ingepakt zijn en kunnen ze naar huis.  Later is hij mij komen bezoeken.  Ziek worden mag niet, een zelfstandige krijgt geen ziekteverlof.

Tinneke vertelde dat haar poes Pim al twee ratten had gedood in de tuin, maar ze poneert ze binnen.  Niet zo gezellig, is ook al met een dode vogel naar huis gekomen. Tim heeft er zijn werk, ratten vangen en muizen is een routine zaak.  Laat hem maar doen zegt mijnheer Plas. Hij rust wel op tijd en stond.                                                                                 DSCF4218

Als ik boven kwam telefoon, onze Jan. Ik vond het al vreemd dat die deze week nog niet geweest was en, wat is de reden…zona in zijn gezicht. Pijnlijke bedoening en is dan nog allergisch aan antibiotica.  Ook telefoon van Nicole een ander nicht, de dochter van mijn oudste broer.  Die is aan de deur geweest, zij weet nog niet, als ik niet in de flat ben dat ik in de cafetaria zit.  Enfin binnen kort zijn we weer eens allemaal samen, want die huwt volgende maand.   Vandaag zondag, gesloten, geen eten, zelf voor zorgen. Gelukkig hebben we hier een warenhuis vlakbij, eethuizen van Turken, snackbar, genoeg om nog te kiezen. Met de zon in de tuin al spelend in de takken van de bomen is het goed er te zitten  Een beetje wind, maar dat weerhoudt ons niet om er van te genieten. Lizet, Tinneke, Emmy en ik genoeg om te tetteren. Tim de poes komt ons langs de benen strijken en strekt zich languit in het malse gras. Volgens Nieke die dagelijks de wilde poezen van de tuin eten geeft had Tim ook goed gegeten, Kip, niet slecht hé.  Nieke zorgt voor vogel en kat. Morgen is het ook gesloten  Pinkstermaandag en het zal regenen volgens de weervrouw……. En ge moogt gerust zijn, het regende.  Als ik naar buiten kijk zie ik een massa groen, maar geen vogels.
Een foto  van mijn zicht op de tuin

Vanop de zesde verdieping , alles is nat, nog altijd regen

 

 

 Woensdag 22  mei : soep met veel ballekes, maar de hoofdschotel trok op niks, frieten niet doorbakken en de biefsteak niet te kauwen. Nieuwe regeling, we moeten ons eten halen aan de keuken, dat is aanschuiven

DSCF4241
Donderdag 23 mei . Het eten was beter. Eerst gaan turnen,  mijn best doen. Ik moet kunnen lopen met stok zonder rollator. Beter om te winkelen zoals in de namiddag met Kathleen naar de Abdijstraat. Gelukkig regende het niet. Niet veel geloop tot de school uit was, ik denk in Marokko ? Op het Kiel in Antwerpen. Opgepast dat ze je niet omver lopen.  

 

 

Vrijdag,  lentebal vanaf  18 uur tot middernacht met koud buffet.

Vandaag zaterdag het feest van de biljartclub.  Het was heel gezellig, de sfeer was goed de muziek was goed en de cafetaria goed bezet met een uitstekend menu.
En een dansje hoort er nog altijd bij. .

bil. 25-5

 

Zondag 26 mei  rustdag. Toch wat orde geschept in de kleerkast.
Vandaag maandag was het mooi lenteweer, te mooi om binnen te zitten. Het was nochtans bingo van de politie, het is gratis van de politie, maar men moet van de zon genieten want je voelt je er veel beter door.  Wie weet hoelang we nog moeten binnen zitten. Tinneke haar poes was ook van de partij en kwam ons weer langs de benen strijken,  en de merels aan ’t foerageren, eten zoeken voor de jongen.
Dinsdag, veel zon en warm genoeg om er weer heerlijk van te genieten, na een goede maaltijd ( het was goed) en een tas koffie.  Met Lisette en Tinneke en de poes, bruin kleurtje aan ’t kweken. Aan poetsen moest ik nu niet denken. Mijn flat is proper, de poetsvrouw Jamina  was present, ze is ziek geweest . Ik zag ze graag komen. Ik heb gelezen dat we de slechtste zomer in 200 jaar gaan krijgen, ik ben benieuwd, het regent toch al terug. Vandaag bevestigd op t v , toch zullen we het moeten afwachten. Een van de oorzaken, het zeewater te warm.  Zou er  toch iets mis zijn met de natuur? water en vuur Donderdag, zoals gewoonlijk hobby.
Vrijdag, het eten was weer niet te doen. Gebakken pladijs  KOUD EN NOG RAUW  wat is dat in die keuken van waar ons eten vandaan komt. En Debby die in de keuken hier staat en mee bedeeld krijgt het dan te horen, al kan zij daar ook niets aan doen. Ons eten komt van  Vinck Heymans. Er gaan nog mensen afhaken en terug zelf koken. Zo zal het  “Zorgbedrijf ” ook geen nieuwe klanten krijgen……     In de namiddag werden de verjaarders gevierd van twee maanden. Het was gezellig, muziek om mee te zingen en de foto’s zoals hier de mijne.

        Na het middageten of het nu goed is of niet toch altijd  even verpozen in de cafetaria met een koffie. Het is al jaren een gewoonte. Ons groepje is al wel afgeslankt, door de leeftijd komt er eens een einde aan. Ik ben vier maanden weg geweest  “ drie ziekenhuishotels bezocht ” maar ben terug gekomen, dat had niet iedereen verwacht. Gelukkig voor mijn P C, anders had dit er niet meer opgestaan.
Lizet en Connie

 

Mireille of William brengen het drinken
cafetaria 2

 

Kaarters en biljarters komen ook van buitenaf. Een oud gezegde “ hoe meer zielen, hoe meer vreugde

 

Mijn broer geweest en we hebben  afgesproken voor de 15 de dat hij mij komt ophalen voor Nicole haar huwelijksfeest.
Zondag  2 juni, het weer was goed om in de tuin  te zitten. Er was veel beweging.  Een mevrouw die van plastiek flessen bloembakjes maakt. Ze komt uit Peru het regenwoud, en half indiaanse. Er waren ook jonge mensen met kinderen. Het is leuk om eens in contact te komen met mensen van buitenaf.  In de bakjes staan aardbeien en bloemen. Een aanrader voor terrassen in de stad.

 

 

 

 

 

Zo een grote tuin midden in de stad heeft geen enkel ander dienstencentrum. Waarom zouden wij als bejaarden daar geen gebruik van maken. Onze botten kunnen de zon goed gebruiken..Door het goede weer en lang in de tuin te zitten gaan de dagen vlugger voorbij dan ik erover kan schrijven.  Gisteren de dokter gemist, afspraak volgende week. Vandaag naar de kapster geweest en de hobbyclub, toch nog buiten gezeten, ons vitaminen opdoen, heel belangrijk !
Vandaag vrijdag was er een quiz over Antwerpen door Inge en David opgesteld. Er was redelijke belangstelling voor en het was gezellig. Nog wat buiten gezeten en dan vlug naar de apotheek of ik mis mijn medicatie en nog wat fruit gaan halen, ook heel belangrijk. Wat mij opviel is dat de aardbeien een stuk goedkoper zijn. Nu worden ze samen rijp.
Zaterdag ongerustheid in de tuin, Tinneke haar kat was verdwenen. Het was niet de gewoonte dat ze wegliep.  Gisteren maandag was ze terug, om 4 uur in de nacht uitgehongerd en vuil alsof ze uit een vuilbak kwam. Dat is ook een vraagteken, hoe en waarom ? Iedereen die ze kent is opgelucht.
Het was weer soep met ballekes. Debby moet altijd lachen als ze de soep geeft, want dan is het van: ik heb er zoveel, ik zoveel en verder………. Het weer was goed en dat resulteert in ” luieren in de tuin ”  heerlijk met de merels hun fluitconcert.
Woensdag:  dokter geweest, alles o.k. Een spelletje rummikub met Maria en Emmie, . Donderdag:  hobby, haken en breien in de cafetaria, niet zo gezellig te veel lawaai, maar het kon niet op de gewone plaats omdat ze alles aan’ t opstellen waren voor het tuinfeest morgen. Hopelijk blijft het droog en zal het een gezellige dag worden. Tussendoor Doortje gezien, die een paar retouche gaat doen aan mijn kleding. Ikzelf heb geen naaimachine meer. Na 40 jaar een confectieatelier gerund te hebben zie ik het wel voor bekeken. Er was nog zoveel nieuw te ontdekken zoals computeren b.v.b.
En vrijdag het tuinfeest. Het weer was het tuinfeest goedgezind, het is gelukt, behalve de barbecue, dat was minder, veel misnoegde eters. Er werd opgetreden, er was muziek, allerhande verkoopstandjes en panelen helpen schilderen en natuurlijk ook een tombola
De panelen dienen om buiten aan de tuin te hangen om sluikstorters te weren, of het zal helpen is nog af te wachten.

P1020590

 

.      P1020591

P1020680

 

 

 

Dat was in opdracht van de stad en werd op verschillende locaties toegepast.

Het was beter buiten te zitten dan binnen. We hebben een grote tuin, er
zitten veel vogels en kippen, moestuintjes en bloemen

 

Deze foto is door David genomen.

 

En dan 15 juni . Een pracht van een feest. Dat had mijn broer, haar vader nog moeten meemaken. De locatie: op den Brabo Sleutelhof in Burcht, tussen de zeilboten die op het droge liggen, aan de Schelde uiteraard. Den Brabo is een onderdeel van het sportcentrum van defentie o. a. watersporten. “Militaire Antwerpse Watersportvereniging ”

DSCF4229

 

DSCF4232

DSCF4227

S’ Avonds was er een uitgebreide receptie voor vrienden, collega’s en zeilers

 

 

Nicole en Francois het bruidspaar

 

 

 

 

 

 

enkele naaste familieleden aan   t’Scheld…   mooi weer en mooi zicht       ===============================

Gisteren en vandaag in de tuin gezeten, onder de bomen. Danielle is met ijsjes rond gekomen,  een weldoende verfrissing en heeft nog een dansje geplaatst ook, er was muziek, een bewoner van het gelijksvloer zet zijn radio aan met de venster open. Iedereen was aangestoken door die plotse warmte.. Lang zal het niet duren volgens de voorspellingen. Zal het onweren of niet ? Afwachten. En het is hier goed gebleven, geen zon maar warm wat het aangenaam maakte om te vertoeven in de tuin, en wat hebben ze gespeeld? kubbe. Ik kon er toch nog naar kijken. Volgende maand is het een jaar geleden dat ik gevallen ben met dit spel. En Danielle is ons weer komen verleiden met een coupe ijs met vers fruit en slagroom. Het was zo goed buiten te zitten dat Sonja ons aanraadde om langer te blijven zitten. Dat was een goed idee. Zo slecht is het hier nog niet, uitgezonderd van het eten soms.
Donderdag;  hobby, maar het was te warm om te breien en te haken. De warmte zit binnen, lang zal dat toch niet duren.
Vrijdag: het weer minder goed. Ik ben dan nog maar eens met Kathleen gaan winkelen. Nog één week en ’t is verlof, dan heeft ze meer tijd, twee maanden vrijaf. Om 1 uur werd het centrum gesloten, en om buiten te zitten was het te koud  en het regende, miezerige regen.
Zondag hebben we, Lizet en ik een bezoekje geplant aan Madeleentje in het rusthuis Lozanahof…. morgen ga ik verder………te laat nu en moe     Haar  twee dochters  Martine en Anita met echtgenoot + een kleindochter zijn ook nog toegekomen. Maddy zag er gelukkig uit met het bezoek. Mark de man van Anita is het nog eens komen bevestigen. Ze zijn haar flat aan het leeg maken. Naar het schijnt is ook Jo De Poorter op bezoek geweest bij haar. Dat zal bekijks geweest zijn.
Woensdag: spellekesdag, niet veel volk in de cafetaria, en niet veel in de tuin , iets te fris en toch even in de zon. Het spel “kubbe” is wel gespeeld.
.Donderdag : hobbydag, ik heb wel helpen schilderen aan de panelen die geplaatst zullen worden aan de afsluiting van de tuin om het sluikstorten te verhelpen. Sonja hoopt dat ze niet met graffiti zullen beklad worden, en of het iets gaat helpen aan het sluikstorten is nog af te wachten, de straat is er geen om ” wauw ” tegen te zeggen.  Er zijn ook drugs spuiten gevonden.
Vrijdag:  vandaag een gezellige dag geweest. In de voormiddag zitdansen, wel wat vermoeiend, maar we hebben de bewegingen broodnodig. Dat is Inge haar afdeling. In de namiddag was er een muziekbingo, samengesteld door David en Julien met alleen  nederlandstalige liedjes. Het was heel plezant, voor herhaling vatbaar.
Zaterdag: de gewone babbel in de cafetaria.
Zondag: naar de vogelmarkt geweest, wel met mijn rollator. Voor de eerste keer in mijn eentje na mijn ziekenhuizen avontuur. Ik ben vandaag maandag toch niet in goede conditie wakker geworden. In de tuin was het nog iets te fris, en ik had rust nodig. Dat is het begin van de maand juli en het groot verlof
.
Vandaag twee juli, nog niet in orde met de gezondheid. Een oude kwaal die telkens de kop opsteekt. Met het middagmaal zat het goed, tomatensoep……met ballekes, en asperges met gekookte eieren en puree. In de namiddag buiten gezeten, en toch opnieuw een frisse wind. Nog even geduld, de zomer is in aantocht. Eerst nog wat regen.  3 juli, woensdag spelletjesdag. Ik ben aan rummikub begonnen maar ben gestopt , ik werd onwel van het oorverdovend lawaai. Hoe kan men zich dan op een spel concentreren, luide muziek, praten en lachen naast je. Ik ben nog niet doof. Volgende week steek ik een stop in mijn oren.
Donderdag, hobby, de groep wordt kleiner, men weet niet goed meer wat te maken.  De veranderingen opgelegd door de directie hebben wat verwarring gebracht. Als mijn plaid af is heb ik ook niet veel meer in ’t vooruitzicht.
Vrijdag 5 juli : Het was lang geleden , en het was weer gezellig, Hof ter Beke zingt. David en Inge waren weer op hun best. In de voormiddag had Inge al het zitdansen geleid. Weer een goed gevulde dag.
Zaterdag : schitterend weer, veel bewoners in de tuin. genieten van het goede weer.de jonge merels waren gretig aan ’t foerageren, en ze komen dichter bij.
Zondag : vogelmarkt met Tinneke en Joske, op en af gelopen. Mijn zoon zijn stand gaan opzoeken. Wat gekeken, wat gekocht. Hij is met ons een koffie gaan drinken, dat is een gewoonte, en dan was het tijd om huiswaarts te keren. Rond 3 uur in de tuin gaan zitten en we  vonden bijna geen stoel meer, veel zonnekloppers. Zolang dat we ons eigen tuinstoeltje niet moeten meebrengen is het o k .
Maandag – dinsdag gewone gang van zaken, alleen dat ik bezoek gekregen heb van Annie mijn schoonzuster. Samen in de tuin gezeten, en weer heeft ze enkele grappige verhalen uit de doeken gedaan van de tijd van toen. Ik had een goede band met mijn oudste broer. Hij was militair en ze woonden in Duitsland. We gingen er regelmatig naartoe al was het vier uur rijden voor de autostrade was aangelegd van Keulen naar Kassel. De kinderen , een tweeling deden hun studies in Belgiê en waren veel bij ons. Woensdag 10 juli, geen spelletjes in de cafetaria, wel ” kubbe ” in de tuin. Het is nu één jaar geleden dat ik gevallen ben bij dit spel maar ik kan er toch nog naar kijken en supporteren.
11 juli  gesloten, geen middageten. Zelf potje koken. In de namiddag in de tuin gezeten, gebabbeld, er zijn enkelen die alles weten van wat hier gaande is wat ik na acht jaar zelf nog niet wist. Tim de poes wat op mijn schoot gezeten, nogal wel dat onze Jan met zijn hondje Lady er niet was. Later als ik in de flat was enkele telefoontjes gehad. Een van Stan een afspraak voor woensdag, een etentje , Elza is verjaard.
12 juli  vrijdag, zitdansen, altijd goed om wat beweging te hebben. Dat is Inge haar branche,  Te fris om in de tuin te zitten, dus in de cafetaria gebleven. E-mail gekregen van  Raissa Derous een Nederlandse die mijn website had bekeken en me aanraadde om een gastenboek aan te leggen. Misschien nog geen slecht gedacht. Ik zal het eens aan Seppe Gadeyne vragen de grondlegger van mijn website.
Zaterdag, maatjes gegeten in de cafetaria, het was van de biljartclub. Ze waren lekker. Nadien ons verplaatst naar de tuin, het was zacht weer. Ik hoop dat de wijndrinkers op hun benen zijn blijven staan deze keer. Die kunnen we toch niet evenaren, want dan staan “wij” op onze kop.
Zondag,  naar de vogelmarkt geweest bij mijn zoon. Het weer was goed en met mijn rollator gaat dat goed. Weer koffie gaan drinken. Toevallig hadden we op het terras een gesprek met een persoon die in Dubai woont en hier is om een zaak op te richten. Heel interessant, over de rol van de Arabische landen en de gevolgen daarvan………..
Maandag bingo. Volgens mij was er minder belangstelling, warm weer en verlof. In de tuin met een licht briesje was het goed te zitten met Maria van de Jos en Tinneke.  Danielle natuurlijk met haar ijsjes en drankjes verwent ons. Na de bingo is Joske er nog  komen bij zitten en ook Sonja. Het was een gezellig onderonsje.
Dinsdag te warm in de flat, en wat moet men aandoen, weinig is nog te veel en spreekt de weervrouw van een hittegolf die op komst is. In de namiddag mijn familie op bezoek, broer Jean schoonzuster Anita, Kathleen, Niels en onze Jan plus drie hondjes. Drukte, drukte !

met Lady

DSCF4250anita en Jean

 

Gesnoept en gedronken allemaal in de tuin en ze vonden het hier tof. Danielle in vorm, had nog een Mikado over gehouden voor onze Jean de snoeper. Later ben ik nog even in de tuin geweest omdat het binnen te warm was

 

Anita en Jean

Woensdag geen spelletjes, de helft van het personeel is met verlof. In de tuin gezeten tot vijf uur en daarna zijn Els en Stan me komen ophalen voor een etentje in de Nachtegaal, altijd gezellig. We hebben weer goed gelachen en nu heb ik eens een foto gemaakt van hun hond Boumba.

Boumba in de Nachtegaal

 

 

Donderdag om te turnen was het ook te warm. Kalm aan, een beetje met de armen en benengewerkt, en in de namiddag de hobby hetzelfde te warm om te breien en dergelijke. Buiten onder de bomen is het beter als er geen kauwen of duiven in zitten, ze kunnen iets laten vallen.

 Vrijdag: Het komt onverwacht, het gezelschap groeit aan , onvoorstelbaar hoe het kan uitgroeien tot hilarische momenten. Het was geleden van in het ziekenhuis dat ik nog zo gelachen heb. Ik heb Danny leren kennen. Ik heb gegierd. Onze Jan met Mike en zijnen hond kwamen er ook aan, eigenlijk om naar mijn computer te kijken, wat er niet van kwam. Toevallig hadden ze met Sonja en Danny enkele dezelfde  kennissen. Van opstaan was geen spraak, eten moesten we niet. Maria van de Jos was rap terug beneden. De kelen waren droog maar bleven het niet, en wij bleven zitten in de tuin van “Hof ter Beke”

In luwe koele rust
onder een gewelf van groen
is de tuin onze lust

een duif, een meeuw, een kauw
zijn we nooit kwijt 
en de huispoes op muizen belust
strijkt ons
langs de benen
onder
een kobaltblauwe lucht

————————————

De dag vergaat in bonte kleuren
In de tuin hangen zwoele geuren
De hond maakt nog gauw een laatste plasje
Voor de dag zich terugtrekt in avondjasje

In het vage avondlicht tuurt
Men nog even in de verte
Dan gaan de gordijnen dicht
De dag bijt weer een stukje van het leven weg
Elk etmaal rond zijn we onderweg.

uit ” In vogelvlucht ”  D/2000/1
                                                              

Hier eindigt dagboek drie, het blad zit bijna vol………op naar nr 4